Поблизу Грибовицького сміттєзвалища розширили радіус пошуків зниклого еколога

Поблизу Грибовицького сміттєзвалища розширили радіус пошуків зниклого еколога

Фото: УНІАН

Припускають, що він може бути не під завалом.

У Грибовичах на Львівщині продовжують пошуки еколога, який міг перебувати поруч із пожежниками, передає кореспондент ТСН.

Шукати чоловіка не перестають від ночі. Це уже третій день, коли рятувальники намагаються знайти зниклого.

Вони не припиняють роботи ні на годину, встигли пересипати понад двадцять тисяч кубометрів відходів на глибині в 7 метрів, але поки що усе марно. Ситуація ускладняється тим, що немає жодного свідка, який би міг бачити в якому районі востаннє перебував 60-річний інженер-еколог, який працював на цьому полігоні відходів.

"Зараз проводимо пошук у цьому квадраті, де ми знайшли наших колег-рятувальників. Зміщуємося трішки у праву сторону і прочісуємо цей квадрат. Далі будемо шукати до того моменту, поки не знайдемо дану особу", - зазначив помічник начальника ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

На Грибовицькому сміттєзвалищі тривають пошуки людини

На Грибовицькому сміттєзвалищі тривають пошуки людини

Правоохоронці уже не мають певності чи знаходиться інженер під завалами звалища. Тому вирішили розширити радіус пошуків. Відтепер його шукатимуть ще й військові та кінологи з собаками.

"Прочешемо ліс, прочешемо довколишню територію. Він людина старшого віку, можливо йому стало погано і він знаходиться десь за межами збирачки", - повідомив заступник начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Сергій Маруняк.

Крім пошукових робіт на сміттєзвалищі без зупину тривають роботи по укріпленню дамби з гудронами, оскільки донедавна була висока ймовірність її прориву. На самому смітнику час від часу знову спалахує пожежа. Щоправда вогнище не велике, але його не беруться ліквідовувати, бо є загроза ще одного обвалу.

І ще одна проблема - сьогодні тут досить спекотно і знову з'явився їдкий сморід. Пошукова операція продовжується.

Нагадаємо, що у понеділок, 30 травня, на допомогу в пошуках та порятунку пожежників, які опинились під завалом на Грибовицькому сміттєзвалищі, зі Львова вирушили 30 курсантів старших курсів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Проте місцеві мешканці перекрили в'їзд автобусу із курсантами до сміттєзвалища. Один із рятувальників, якому вдалося врятуватися, розповів, що зсув сміття нагадував землетрус. Саме на його очах чотирьох чоловіків накрило сміттєвою лавиною.

Кореспондент ТСН Степан Грицюк

сміттєзвалище

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація