Подробиці нападу на журналістів ТСН під Лаврою: невідомі розбили камеру та погрожували "відбити макітру"

Подробиці нападу на журналістів ТСН під Лаврою: невідомі розбили камеру та погрожували "відбити макітру"

Подробиці нападу на журналістів ТСН під Лаврою: невідомі розбили камеру та погрожували "відбити макітру"

Із території Лаври журналісти майже тікали.

Скандальний ювілей намісника Лаври Павла не затихає  вже другий день. До його резиденції приїжджають гості на розкішних авто.

Другий день на знімальну групу ТСН нападають невідомі. Погрожують, підіймають руки і навіть розбивають телевізійну камеру. І все для того, аби заборонити зйомки у громадському місці на території Лаври.

Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, віряни йдуть сюди помолитись і немов не помічають кортежів розкішних авто, які паркуються неподалік резиденції Павла. У дворі припаркований Мерседес представницького класу митрополита.

На території Лаври журналісти нікому не заважають та поводять себе,  як звичайні туристи.

Через хвилин 10 журналістів помічають охоронці гостей настоятеля Лаври. Один із них цікавиться, хто вони і чому знімають. Знімальна група представляється туристами  та каже, що має право вести зйомку в громадському місці.

Охоронці на підмогу викликають машину  з чорними номерами і написом на ній "оперативно-рятувальна служба". Поруч  сідає священик, який постійно говорить по мобільному. А водій у чорній автівці паркується так, аби завадити знімання резиденції. Іще кілька хвилин і до журналістів підходить чоловік, який агресивно поводиться та б'є по камері.

"Дати по шиї? Закривай, бо зараз макітру відіб'ю", - почав погрожувати чоловік.

Наступний підходить водій із авто, що перегородила резиденцію настоятеля Лаври.

"Чому я до вас підійшов? Ви щось забагато питань задаєте. Вам так не здається?", - заявив він.

Гості намісника Павла спостерігають за цим з боку, а водій теж переходить до погроз.

"Пан посміхається. Можуть бути інші дії, після яких посмішка буде не така. Вона може помінятися на інший вираз", - погрожує він.

Із території Лаври журналісти майже тікали. У дворі зібралися підозрілі молодики та ряджені козаки, які вчора вже нападали на знімальну групу ТСН. Із шевронами козацька сотня охорони Лаври з невідомими парубками заблокували авто ТСН, спустили колесо в ньому, погрожували і вимагали видалити зняте відео.

Заспокоїлися лише, коли журналісти викликали поліцію. Такі інциденти у, здавалося б, святому місці повторюються не вперше. Митрополит Павло вже давно має скандальну славу. Він неодноразово особисто ображав журналістів, а восени конфліктував із новою поліцією. 

В обід до Павла продовжують стікатися гості із квітами . І знову напад на журналіста ТСН. Ще один водій Мерседеса наздоганяє знімальну групу та вже розбиває камеру. Журналісти знову викликають поліцію та пишуть вже другу заяву на нападників.

Подробиці святкування ювілею скандального намісника Лаври

Подробиці святкування ювілею скандального намісника Лаври

Нагадаємо, раніше владика Павло мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки. Так, у 2011 році колишній журналіст "1+1" Михайло Ткач знімав сюжет про автопарк настоятеля Лаври, але останній всіляко перешкоджав роботі. Владика ображав журналіста, який, на його думку, був "одягнений як бомж" і порадив "піти взути нормальні туфлі".

У 2012 році настоятель Лаври забрав в журналістки "Кореспондента" Ксенії Карпенко телефон під час розмови. Згодом техніку повернули, але останні відео були знищені.

Також намісник Лаври став фігурантом гучного скандалу, назвавши клініку, де лікували хворих на СНІД, "притоном". "Ви хотіли б, щоб у вас у під'їзді був притон? Щоб у вашій у квартирі, поряд або хоча б на одному майданчику жили люди зі страшними захворюваннями?, - звернувся він. - Я їх не засуджую, але вони повинні перебувати в тому місці, де вони повинні бути, а не в центрі вселенського православ'я - Києво-Печерській Лаврі".

У підсумку лікарів і пацієнтів із тяжким захворюванням таки виселили з території Києво-Печерської Лаври.

Слід зазначити, що критику викликало і балотування священника до Київради від Партії регіонів. У 2008 році він оголосив про своє рішення, заявивши, що разом із Азаровим, Януковичем і Рибаком був одним із засновників ПР.

Загалом священнослужитель УПЦ МП був у хороших стосунках із представниками колишньої влади. Так, під час візиту тодішнього глави уряди Миколи Азарова до Лаври владика навіть перервав службу, щоб зустріти високого чиновника. У січні 2014 року, коли на Майдані Незалежності вирувала Революція Гідності, владика зустрічав у Лаврі і Віктора Януковича, розповівши йому про свою віддану підтримку. "Сьогодні ви несете важкий хрест, і Церква з вами сьогодні до кінця, подібно до того, як Симон Киринейський допомагав нести Хрест Христу на Голгофу", - заявив митрополит.

Він також дякував і представникам МВС, які брали участь у сутичках з мітингувальниками і заявив, що сумнівається в безкорисливості тих, хто виступив проти влади і беззаконня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація