Погані дороги та високі ціни: що більше всього хвилює жителів окупованого Криму

Погані дороги та високі ціни: що більше всього хвилює жителів окупованого Криму

Фото: Getty Images

А от зменшення кількості робочих місць хвилює 13%, відсутність зростання зарплат - 12%.

Жителі окупованого Криму назвали головні проблеми і висловилися, що найбільше їх хвилює після анексії півострова Росією і як вони оцінюють своє життя.

Це з'ясувалося в ході опитування ВЦВГД, проведеного з 30 червня до 4 липня в окупованому Криму (1000 респондентів) та Севастополі (1000 респондентів).

"Головні проблеми Криму - погані дороги і високі ціни. Тільки 10% опитаних кримчан фіксують наявність конфліктів в міжнаціональних відносинах", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на всі існуючі проблеми, більшість (86% жителів Республіки Крим та 75% жителів Севастополя) задоволені своїм життям.

Серед опитаних, кожен четвертий назвав з найбільш гострих проблем низькі темпи дорожнього будівництва (25%) і високі ціни (23%). Зменшення кількості робочих місць хвилює 13%, відсутність зростання зарплат - 12%.

Що стосується жителів Севастополя, емоційність сприйняття проблем – вища: 39% заявили про пріоритетність проблематики високих цін, 30% - про низькі темпи ремонту і будівництва доріг і 26% нарікають на низькі зарплати і відсутність їх підвищення.

Варто зауважити, що кожен десятий сказав про те, що погіршилася робота місцевих органів влади (12%) і впало якості медобслуговування (10%).

Що стосується окупації Росією Криму, то три чверті кримчан (74%) вважають, що процес "інтеграції" в цілому пройшов успішно, незважаючи на те, що ряд проблем ще чекають свого рішення. Про невирішеність більшості проблем інтеграції заявив кожен четвертий респондент (25%).

Міжнаціональні відносини серед жителів регіону наразі 90% опитаних характеризують як доброзичливі (конфліктними їх називають лише 4%). Про окремі факти напруженості у відносинах між людьми різних національностей протягом останнього року заявили тільки 10% кримчан.

Нагадаємо, російский прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що грошей для індексації пенсій кримським пенсіонерам немає. З такою звісткою він вийшов до людей в окупованому Криму. Пенсіонери, багато з яких так хотіли приєднатися до Росії, тепер виявилися не надто від того і в захваті. Приїжджому чиновнику вони поскаржилися на маленькі пенсії - 8 тисяч рублів, це майже 120 доларів. Втім, люди кажуть, що з-за інфляції прожити на ці гроші дуже важко, і просять перегляду виплат.

На що Дмитро Медведєв відповів: "Просто грошей немає зараз. Знайдемо гроші – зробимо індексацію. Ви тримаєтеся тут. Всього вам доброго, гарного настрою і здоров'я".

Повʼязані теми:

Наступна публікація