Погодний оксиморон. Тиждень почнеться з потепління і мокрого снігу

Погодний оксиморон. Тиждень почнеться з потепління і мокрого снігу

Фото: Reuters

Водіїв закликають бути особливо уважними та обережними.

Наступний тиждень розпочнеться із потепління, дощів, місцями з мокрим снігом.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У понеділок, 22 лютого, у західних областях буде хмарно, пориви витру сягнуть 7-12 метрів за секунду. Температура повітря вночі становитиме 0…+6 градусів, удень – прогріється до +8…+15. У Карпатах вночі пройдуть дощі, які продовжаться в день. Нічна температура опуститься до +2 … - 3, а вдень потеплішає до +2… +7.

На півночі небо затягнеться хмарами, дощитиме, а на Чернігівщині пройде дощ із мокрим снігом. Вітер південно-західний, 7-12 метрів за секунду, подекуди пориви вітру достигнуть 15-20 метрів за секунду. Вночі температура повітря становитиме +2 … -3, а вдень - +4 … +9.

У центральному регіоні також буде хмарно, місцями пройде дощ зі снігом. Як і на півночі, пориви вітру тут також сягнуть 15-20 метрів за секунду. Температура вночі опуститься до +1… -4, а вдень повітря прогріється до  +1… +7.

На півдні також буде хмарно, без істотних опадів, у Миколаївській і Одеській області вдень дощ. Пориви вітру тут також достигнуть до 15-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі опуститься до +3… -3, а вдень  прогріється  - до +5…+12. На Одещині буде по весняному тепло,  до +15.

У Криму буде хмарно, проте без опадів. Вітер південно-західний, пориви подекуди досягнуть 15-20 метрів за секунду. Температура вночі становитиме -1… +4, удень  - +7... +12.

У понеділок у столиці буде хмарно, вночі пройде дощ із мокрим снігом. Опади також очікуються протягом дня. Вітер південно-західний, 7-12 метрів за секунду, температура вночі опуститься до 0, а вдень стовпчики термометрів покажуть +7... +9.

Окрім того, синоптики попереджають українців про погіршення погодних умов у понеділок, 22 лютого.

"За повідомленням гідрометцентру, 22 лютого часом дощ, в більшості північних, центральних і східних областей з мокрим снігом, на півночі Лівобережжя місцями налипання мокрого снігу, вночі в Карпатському регіоні місцями сильні опади", - йдеться в повідомленні.

За таких погодних умов правоохоронці радять водіям бути особливо уважними та обережними.

Погода на 22 лютого 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Нагадаємо, що в Київенерго пояснили, як погода впливає на рахунки українців за опаленняТарифи на опалення для будинків без лічильників будуть коливатися залежно від температури на вулиці. Нові правила діють з грудня, але кияни відчули зміни лише тепер, коли почали приходити рахунки за січень, а тоді температура знижувалася до -20 градусів. Також у Київенерго прогнозують новий виток здорожчання гарячої води і тепла, ймовірно на 8% з квітня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація