Погорілого на хабарі суддю Швеця відсторонили від посади

Погорілого на хабарі суддю Швеця відсторонили від посади

Погорілого на хабарі суддю Швеця відсторонили від посади

Суддя Вищого господарського суду України відсторонений на два місяці.

Суддю Вищого господарського суду України Віктора Швеця відсторонили від посади.

Про це повідомили у прес-центрі Генеральної прокуратури України.

"Сьогодні, 7 вересня 2016 року, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України було прийнято рішення про відсторонення від посади строком на два місяці судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 26 липня 2016 року суддю Вищого господарського суду Віктора Швеця затримали на хабарі у $ 5 тисяч. Працівники СБУ під час обшуку вилучили в чоловіка ще готівки на суму в $ 200 тисяч, € 20 тисяч і близько півтора мільйона гривень. Крім того, у судді знайшли паспорт громадянина іншої держави.

Скандальний суддя прославився ще через справу Іллічівського порту. Ця історія розпочалася 5 років тому, коли контроль над підприємством за часів Януковича-Азарова отримала російська компанія. Після революції порт намагався розірвати з нею контракти, і росіяни почали судитися. Усі їхні претензії і виставлені рахунки суди визнавали безпідставними. Але з появою губернатора Одещини Саакашвілі у порту зявилося і нове керівництво, лояльне до росіян. За півроку товарообіг порту значно зменшився, витрати збільшились, а прибутки впали майже вдвічі. Суддя ж Вищого господарського суду Швець частково задовольняє претензії росіян і віддає їм 250 мільйонів гривень, а справу повертає на дорозслідування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація