Поліцейський урятував життя випадковому перехожому на Кіровоградщині

Поліцейський урятував життя випадковому перехожому на Кіровоградщині

Поліцейський урятував життя випадковому перехожому на Кіровоградщині

Героя мають нагородити.

У Новоархангельську на Кіровоградщині поліцейський врятував життя 59-річному земляку. Чоловік стікав кров'ю посеред вулиці, а розгублені перехожі спромоглися лише викликати швидку, приїзду котрої потерпілий навряд чи дочекався б, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рятівником став молодий слідчий райвідділу Віталій Тарахтій. У поліції він лише два роки. Свій вчинок поліцейський не вважає надзвичайним. "Напевне, кожен міг би вчинити так, і не тільки працівник поліції. Хоча це наш обов'язок – захищати життя, здоров'я громадян, суспільства в цілому", - пояснив герой.

На Кіровоградщині поліцейський врятував односельчанина, що стікав кров'ю

На Кіровоградщині поліцейський врятував односельчанина, що стікав кров'ю

Усе відбулося просто біля будинку, в якому винаймає житло правоохоронець. Там зустрілися двоє давніх суперників. Колись вони не поділили жінку. Сварка швидко переросла у бійку. Один з чоловіків вихопив з машини рушницю і поцілив конкурентові у живіт. Віталій щойно вийшов з квартири в магазин по хліб і почув постріл. Поліцейський побіг на звук і побачив, що посеред дороги стікає кров'ю людина. Слідчий почав надавати першу допомогу, зупиняти кров. "Відтягнув його трошки. У цей моменет під'їхав автомобіль, я вже водієві кажу: давай завеземо його в лікарню. Хоча я сказав людям, що треба викликати швидку. Водій мене послухав. Ми його вдвох за руки і ноги взяли, завантажили в вагове приміщення. Я з ним також зайшов. По дорозі тримав його за руку, говорив з ним, переживав за нього", - розповів поліцейський.

Медики кажуть, що лік ішов на хвилини. "Вчасно ми його взяли на операційний стіл, прооперували, після чого він був переведний до палати інтенсивної терапії. Це врятувало йому життя – те, що вчасно він був привезений. У нього важка травма, вогнепальне поранення черевної порожнини з пошкодженням внутрішніх органів", - розповів завідувач реанімації Ігор Вовнянко.

Нині життю постраждалого нічого не загрожує. Медики кажуть, що він дуже вдячний своєму рятівнику і вважає, що пережив другий день народження. Тим часом у райвідділі обіцяють нагородити слідчого. "У Новоарханеглеського відділі поліції працюють всі хороші хлопці, які завжди прийдуть на допомогу. А Віталія нагородимо за його вчинок", - запевник керівник відділку Євген Магей.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація