Поліція конфіскувала незаконної продукції Apple на 4 млн грн

За результатами проведених обшуків було вилучено 222 одиниці продукції компанії Apple.

Податкова поліція викрила розгалужену схему незаконного ввезення на територію України продукції Apple поза митним контролем.

Про це повідомили у прес-центрі Державної фіскальної служби України.

В рамках розслідування кримінального провадження за статтею "Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів" виявлено, що на адресу невстановлених фізичних осіб в Україні міжнародними поштовими відправленнями із США пересилалась техніка Apple.

Зазначається, що митні платежі при цьому не сплачувались, що призводило до фактичного ненадходження до бюджету обов'язкових платежів.

"У подальшому продукцію реалізовували через мережу Інтернет та неспеціалізовані магазини роздрібної торгівлі без відповідних документів (фіскальних чеків, сертифікатів, тощо), відображення у звітності та сплати відповідних податків", - йдеться у повідомленні.

За результатами проведених обшуків було вилучено 222 одиниці продукції компанії Apple, у т.ч. телефони iPhone та ноутбуки, ринкова вартість якої становить близько 4 млн грн, та 372 тис гривень готівки, отриманої від реалізації незаконно ввезеної техніки.

Нагадаємо, оприлюднена попередня собівартість iPhone 7 без урахування витрат на маркетинг, патентні виплати і програмне забезпечення. На цей раз експерти обійшли увагою 5,5-дюймову модифікацію і оцінили лише базову версію нового покоління смартфонів від Apple.

Повʼязані теми:

Наступна публікація