Поліція оприлюднила фото згорілого кабінету судді у справі ГРУвців у Києві

За даними правоохоронців, у кабінеті не було документів кримінального провадження.

Столична поліція розпочала кримінальне провадження щодо пожежі у кабінеті головуючого судді у справі російських ГРУвців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Києві і показали фото та відео з місця події.

За даними правоохоронців, група молодиків перелізла через паркан, який огороджує будівлю Голосіївського суду, та кинула пляшки із запальною сумішшю. Одна з них розбила вікно на третьому поверсі.

"У результаті частково вигорів кабінет судді, який є головуючим у справі російських ГРУвців. За словами посадовця, документи кримінальних проваджень не пошкоджені", - розповів заступник начальника ГУ Нацполіції у Києві Олександр Пивовар.

Він також зазначив, що основною версією злочину є професійна діяльність судді, проте також розглядаються і інші.

Як зазначається, вогнем було пошкоджено оргтехніку та меблі. Вилучені залишки пляшок з невідомою сумішшю направили на експертизу.

Наразі правоохоронці намагаються встановити зловмисників, яким загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше було вбито адвоката одного з ГРУвців Олександра Александрова. Тіло Юрія Грабовського знайшли через три тижні після його зникнення поблизу Жашкова. Підозрюваного в організації зникнення адвоката правоохоронці вже затримали. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вбивство було добре профінансовано та ретельно сплановано.

Повʼязані теми:

Наступна публікація