Поліція почала слідство за фактом повалення пам'ятника Петровському

Поліція почала слідство за фактом повалення пам'ятника Петровському

У Дніпропетровську скинули Петровського / Фото: УНІАН

Справа порушена за статтею про знищення культурної спадщини.

Поліція відкрила кримінальне провадження через знесення пам'ятника Григорію Петровському в Дніпропетровську. Дії активістів, які скинули монумент, кваліфіковані за статтею про знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини.

Правоохоронці встановили, що фігуру одного з організаторів Голодомору в Україні було пошкоджено. До цього долучилися більше 200 чоловік.

За інформацією обласного управління поліції, для попередження силового протистояння і конфліктів громадський порядок охороняв 131 правоохоронець. Також на місці подій працювали групи документування.

"Після пошкодження пам'ятника Петровському частина учасників заходу попрямувала в парк ім. Калініна з метою демонтажу однойменного пам'ятника, однак після проведеної працівниками поліції профілактичної бесіди, вони відмовилися від задуму і розійшлися. Під час слідства буде встановлено роль кожного учасника заходу", - йдеться в повідомленні поліції.

Санкція ч. 2 ст. 298 КК передбачає покарання у вигляді штрафу до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Пам'ятник Петровському на Привокзальній площі Дніпропетровська було демонтовано активістами вечором 29 січня. Помилуватися падінням пам'ятника жителі міста привели дітей. Також вони охоче фотографувалися на фоні поваленого постаменту. Однак містян закликали не розбирати поваленого Петровського на сувеніри.

Мер міста Борис Філатов пояснив, що монумент планують забрати до музеюПам'ятник радянському діячеві майже повністю вцілів. Під час демонтажу пам'ятник втратив лише нижню частину ніг

Повʼязані теми:

Наступна публікація