Поліція розпочала службову перевірку щодо Трояна, якому закидають організацію стеження за Шереметом

Поліція розпочала службову перевірку щодо Трояна, якому закидають організацію стеження за Шереметом

Фото: Прес-служба МВС України

Про перевірку повідомив сам заступник голови поліції. 

Поліція України розпочала службову перевірку щодо Вадима Трояна, якого звинувачують в організації  стеження за керівниками інтернет-видання "Українська правда" Павлом Шереметом та Оленою Притулою.

Про це перший заступник голови поліції повідомив особисто у свої заяві на каналі Youtube українського МВС.

"Зараз проходить перевірка. Я в перший же день, коли вийшов 4 числа на роботу звернувся до голови Нацполіції з рапортом про те, що в ЗМІ поширюється така інформація, прошу провести перевірку. Зараз вона, я знаю, проходить, вона її назначила", - пояснив Троян.

Нагадаємо, що раніше очільник ГПУ Юрій Луценко повідомив, що відомство перевіряє поширену у ЗМІ інформацію про те, що заступник глави Нацполіції Вадим Троян організував стеження за журналістом Павлом Шереметом та керівником "Української правди" Оленою Притулою.

За словами очільниці Національної Поліції Хатії Деканоїдзе, вона переконана, що її заступник зацікавлений прозорій перевірці і відповість на всі питання.

Напередодні вбивства журналіст Павло Шеремет скаржився, що за ним стежать. 

Деканоїдзе наголосила, що перші особи держави тримають на контролі розслідування вбивства Шеремета.

Глава Нацполіції долала, що слідство проводить технічну роботу у справі Шеремета, наприклад, переглядає відео з камер спостережень в радіусі декількох кілометрів та опитує декілька сотень свідків.

Вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

Вадим Троян заперечує інформацію про стеження за журналістами та розповів про справу Познякова

Вадим Троян заперечує інформацію про стеження за журналістами та розповів про справу Познякова

Повʼязані теми:

Наступна публікація