Поліція упіймала вбивць валютного підприємця, якого застрелили у власному будинку

Поліція упіймала вбивць валютного підприємця, якого застрелили у власному будинку

Фото: Getty Images

Злочин стався на Буковині, а підозрюваних знайшли у Києві.

Вбивць валютника з Буковини затримали після півроку пошуків. Правоохоронці шукали осіб, які здійснили зухвалий напад на особняк чоловіка, який займався незаконними валютними операціями, вбили власника будинку, а також полишили застреленим одного з нападників, передає кореспондент ТСН.

Як з'ясувалося, четверо мешканців столиці підробляли охоронцями київського бізнесмена, який часто їздив до валютника з чималими сумами. Зрештою, у них виник план пограбувати чернівецького міняйлу. Під час нападу на особняк випадковим пострілом один з нападників вбив свого поплічника, а потім у бійці смертельного поранення зазнав і сам власник будинку.

Після цього злочинці катували його дружину, аби вона зізналася, де гроші, присвоїли чималу суму грошей і зникли. Лише зараз на їх слід вийшли у Києві, спецпідрозділ "Сокіл" затримав двох нападників, ще одного оголосили у міжнародний розшук. Вдома у злочинців знайшли чималий арсенал – пістолет-кулемет, гранати та велику кількість набоїв. Їх доставили у чернівецьке СІЗО, найближчим часом чоловіків судитимуть за бандитизм, їм може загрожувати довічне ув'язнення.

"Один з нападників носив при собі гранату, і в спілкуванні із дружиною сказав, що я так просто не дамся, коли будуть затримувати, я підірву гранату і тих, хто буде затримувати. Тому діяли швидко, професійно, щоб ніхто не постраждав, вилучили гранату. Вони переховувалися, мігрували по території України, ми йшли у них по п'ятам, але не встигали. Дуже професійна банда, тому що доказується ше вчинення злочинів на території Києва. І по озброєнню можна оцінити, що не прості, а підготовлені розбійники", - пояснив заступник начальника ГУ НП у Чернівецькій області Сергій Ратушенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація