Поліція відкрила кримінальну справу проти держпідприємства через нанесення мільйонних збитків країні

Поліція відкрила кримінальну справу проти держпідприємства через нанесення мільйонних збитків країні

Фото: Getty Images

Кошти були виділені на капітальний ремонт доріг на Дніпропетровщині.

У Дніпропетровській області розслідують кримінальну справу щодо нанесення понад 2 млн грн збитків державі одним з керівників державного підприємства під час капітального ремонту дороги у Павлограді.

Про це повідомили в управлінні захисту економіки Нацполіції в Дніпропетровській області, передає УНІАН.

Посадовцю 19 серпня було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за статтею "Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

У відомстві повідомили, що на ремонт вказаної дороги з державного бюджету було виділено понад 3,8 млн грн.

Відповідальним за здійснення технічного нагляду за виконанням робіт виступав заступник директора державного підприємства.

"Посадовець, як уповноважена особа, за результатами капітального ремонту, умисно підписав акти виконаних робіт, які фактично не відповідали дійсності. В результаті на рахунок комерційної структури було безпідставно перераховано понад 2 млн грн бюджетних коштів", - додали в управлінні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що в Україні вже ліквідовано близько 60% ям на дорогах, однак деякі області потребують пильної уваги. За даними проміжного звіту Укравтодору, найефективніший ремонт відбувається у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій та Рівненській областях. В них ліквідовано понад 80% ям на автошляхах.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація