Поліція відкриє кримінальне провадження через повідомлення про прослуховування журналістів "УП"

Поліція відкриє кримінальне провадження через повідомлення про прослуховування журналістів "УП"

Фото: УНІАН

МВС заперечує, що веде незаконне прослуховування журналістів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запросив головного редактора "Української правди" Севгіль Мусаєву офіційно подати матеріали і написати заяву про прослуховування журналістів видання.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

У телефонній розмові з Мусаєвою Аваков запевнив, що Національна поліція відкриє кримінальне провадження за фактами опублікованих журналістами "УП" відомостей.

Водночас Міністерство заявляє, що підпорядковані йому підрозділи не ведуть незаконного прослуховування та спостереження за українськими журналістами, якщо суд не ухвалив відповідного рішення задля розслідування кримінальних проваджень.

У відомстві зазначають, що опублікована на "УП" інформація "не є частиною процесуального або оперативного документообігу ані для керівництва МВС, ані для керівництва Національної поліції України".

Нагадаємо, видання "Українська правда" звинуватило Адміністрацію президента в прослуховуванні їхніх журналістів. З посиланням на джерела у правоохоронних органах "УП" заявила, що збиранням інформації займалася СБУ на прохання АП. Також, за їхніми даними, відповідні матеріали отримує й голова МВС Арсен Аваков, які стосуються не лише журналістів, а й політиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація