Поліція затримала 26-річну маріупольчанку, яка постачала секс-рабинь у Грецію

Поліція затримала 26-річну маріупольчанку, яка постачала секс-рабинь у Грецію

Фото: УНІАН

Також була затримана 50-річна мешканка Греції, яка наразі спростовує всі обвинувачення.

Правоохоронці перекрили канал постачання українських секс-рабинь до Греції.

Співробітниками правоохоронних органів було затримано 50-річну мешканку Греції та 26-річну маріупольчанку, повідомляє прес-центр поліції ГУНП в Донецькій області.

"Обидві - учасниці кримінального процесу за фактом торгівлі людьми. Півроку тривав "підготовчий процес" для того, щоб охочі змогли отримати сексуальні послуги на території Греції, і рівно стільки ж знадобилося поліцейським, щоб зібрати безкомпромісну доказову базу провини обох змовниць", - йдеться у повідомленні.

Масштабний комплекс оперативних дій дозволив затримати всіх учасників підступної змови. Одну з жінок затримано в Маріуполі, іншу знято з повітряного рейсу Бориспіль-Греція.

"Мешканка Маріуполя зобов'язалася вмовити дівчат виїхати на заробітки до іншої країни. Головним важелем тиску було складне матеріальне становище кожної з потенційних жертв та своя важка історія життя. Коли відбір було завершено, жінки допомогли двом потерпілим з оформленням документів. За свої послуги молода зловмисниця мала б отримати по 500 євро за кожну дівчину", - розповів заступник начальника Маріупольського відділу поліції Сергій Бичін.

Таким чином, в аеропорту Бориспіль, замість дівчат, спільницю зустріли поліцейські, які вилучили у неї 1000 євро, придбані білети та документи дівчат.

Друга жінка біла затримана за місцем роботи. За місцем її мешкання було вилучено копії документів жертв та техніку, за допомогою якої вони спілкувалися між собою.

Наразі за фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею "Торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи, вчинені за попередньою змовою групою осіб".

Стаття передбачає до 12 років позбавлення волі. Місцева мешканка повністю визнає провину та співпрацює зі слідством, а от іноземка свою причетність до злочинної угоди заперечує. Досудове розслідування триває.

Повʼязані теми:

Наступна публікація