Поліція затримала "рабовласників", які змушували чоловіка з інвалідністю жебракувати

Поліція затримала "рабовласників", які змушували чоловіка з інвалідністю жебракувати

Фото: Фото EPA/UPG

Сімейній парі злочинців загрожує до 8 років в'язниці.

Національна поліція викрила зловмисників, які змушували чоловіка з фізичними вадами "працювати" на них та віддавати гроші, які нажебракував.

Про це повідомили у прес-центрі Національної поліції України.

"Натомість "жаліслива" сімейна пара запропонувала чоловіку з фізичними вадами притулок в старій автівці та харчі. "Рабовласникам" загрожує до 8 років в'язниці", - йдеться у повідомленні.

Під час проведення перевірки було встановлено, що до 40-річного потерпілого, мешканця Херсонської області, підійшли чоловік та жінка і з'ясувавши, що інвалід не має постійного місця проживання, запропонували йому жебракувати на їхню користь. В обмін вони запропонували харчі та "житло".

"Щодня зловмисники відвозили жертву до людних місць Миколаєва. Всю зібрану чоловіком милостиню вони забирали собі. Потерпілого годували, але поселили не у будинку, а в автомобілі", - додали у службі.

Як повідомили у прес-центрі Нацполіції, мати зловмисниці наразі вже відбуває умовне покарання за скоєння аналогічного злочину.

Слідчим управлінням ГУНП в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за статтею "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація