Полковник СБУ вимагав хабара в 50 тисяч доларів від священика

Полковник СБУ вимагав хабара в 50 тисяч доларів від священика

Єпископ вимогу виконав і вже через день проти полковника завели кримінальну справу / Фото: Прес-служба МВС України

Натомість обіцяв не розголошувати таємницю церковнослужителя.

Полковник СБУ вимагав від єпископа УПЦ МП 50 тисяч доларів хабара за те, що нікому не говоритиме про подробиці особистого життя чоловіка.

Про це повідомляє "Перша інстанція" з посиланням на рішення апеляційного суду Одеської області від 23 грудня 2015 року, розміщене в Єдиному реєстрі судових рішень.

Полковник, заступник начальника головного відділу захисту національної державності УСБУ в Одеській області, дізнався "деякі подробиці особистого життя та служіння єпископа", вікарія Одеської єпархії УПЦ МП, намісника Свято-Іверського Одеського чоловічого монастиря Діодора. Разом зі своїм заступником, полковник вимагав від церковнослужителя 50 тисяч доларів за знищення компрометуючих матеріалів та збереження таємниці.

У випадку відмови, полковник погрожував публічним розголошенням інформації та заведенням кримінальної справи проти священика.

Єпископ виконав вимогу і вже наступного дня полковнику висунули підозру у правопорушенні. Мірою покарання є ув'язнення на 2 місяці з заставою в 2 мільйони гривень.

Полковник спробував оскаржити таке рішення, оскільки сума застави для його сім'я є непомірною. Але, враховуючи особливо важку ступінь злочину, а також те, що полковник має доступ до службових документів, знищення яких може перешкодити розслідуванню, суд у скарзі відмовив.

Раніше повідомлялося, що у Києві затримали "перевертнів у погонах", які оббирали столичних підприємців. Вони вимагали 20 тисяч гривень та 700 доларів за неперешкоджання діяльності одного з ринків міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація