Польща спростила для українців процедуру отримання візи

Польща спростила для українців процедуру отримання візи
Укрaїнa 15 вересня, 2011, 13:37 5443 2
Додати до обраного
Зі списку документів, необхідних для отримання віз, зникли листи з роботи з інформацією про заробітну плату і відпустку, довідка з банку, копія трудової книжки.

Для громадян України нещодавно була істотно полегшена процедура отримання польських шенгенських віз.

Зі списку документів, необхідних для отримання віз, зникли листи з роботи з інформацією про заробітну плату і відпустку, довідка з банку, копія трудової книжки.

Це стосується як багаторазових бізнес-віз (достатньо тільки оригіналу листа-запрошення), так і туристичних (достатньо лише частково оплаченої броні готелю).

Тепер потрібно подавати тільки паспорт, анкету, фото, страховку і оплачену бронь готелю (або лист-запрошення).

Нагадаємо, що загальна кількість виданих українцям шенгенських віз збільшилася в 2010 році на 70 тис. і склало близько 1,1 мільйона.

Крім цього, частка виданих багаторазових віз (мультивіз) перевищила показники минулих років і сягнула 27,26% від загального числа всіх виданих віз.

Читайте також:

Складено рейтинг найбільш "дружніх" до українців країн Шенгену

Українців зобов'язали відмічатися у посольствах після повернення з Європи

США хочуть відмовитися від Green Card

Країни ЄС посилили вимоги для видачі віз українцям

Нові правила Шенгену: 60 євро та відбитки пальців

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Дело / К.М.
Побачили помилку - контрол+ентер
Укрaїнa 15 вересня, 2011, 13:37 5443 2
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 2
  • Турист Турист 15 вересня, 15:48 Згоден 0 Не згоден 0 Поки що на сайті, наприклад, консульства Польщі у Харкові міститься наступна інформація щодо переліку необхідних документів: анкета, фото, закорд. паспорт, внутрішній паспорт, ДОКУМЕНТИ, ЩО ЗАСВІДЧУЮТЬ НАЯВНІСТЬ ФІНАНСОВИХ ЗАСОБІВ!, страховий поліч, ОРИГІНАЛ ДОВІДКИ З МІСЦЯ РОБОТИ РАЗОМ ІЗ ТРУДОВОЮ КНИЖКОЮ (копія)! Поки що зазначену вище інформацію щодо пом'якшення вызових вимог, на мою думку, треба уточнити, зателефонувавши до відповідного консульства. Хоча, якщо виявиться, що це є так, я був би тільки радий!) сам перелік документів http://www.charkowkg.polemb.net/?document=93 відповісти цитувати Дякуємоспам Другий турист Другий турист 27 вересня, 11:21 Згоден 0 Не згоден 0 "журналісти", перевіряйте інформацію із першоджерела!!!! Мало того що передруковуєте інформацію із провінційних ЗМІ, так ще й її не перевіряєте. Дане спрощення діє тільки для так званих БІЗНЕС ВІЗ, а для всіх інших категорій нічого не змінилося. І броня готелів вимагається 100% оплата, а не часткова. цитувати Дякуємоспам
Вибір редакції