Польща тимчасово призупинить малий прикордонний рух з Україною

Польща тимчасово призупинить малий прикордонний рух з Україною

Фото: УНІАН

Причиною призупинення польська сторона назвала проведення саміту НАТО.

4 липня Польща призупинить малий прикордонний рух з Україною.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі, передає УНІАН.

"Відповідно до дипломатичної ноти Міністерства закордонних справ Республіки Польща, з 4 липня 2016 року буде призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що "польська сторона призупиняє застосування статті 3 пункту 1 Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху (затверджено Постановою КМУ N139 (139-2009-п) від 25.02.2009)".

Відповідно до постанови, в ніч з 3 на 4 липня 2016 року з 01:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах та документах, визначених польською стороною (паспортні документи та віза).

Як пізніше повідомила керівник консульського відділу посольства України в Польщі  Світлана Криса в ефірі Еспресо.TV Польща призупинила малий прикордонний рух для українців через проведення саміту НАТО.

"Причиною призупинення польська сторона назвала проведення саміту НАТО, а також проведення світових днів молоді у Кракові, які триватимуть до 2 серпня. Відповідно період заборони триватиме від 4 липня до 2 серпня", - сказала вона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація