Полтавський мер повинен відповісти за скоєне: суддя розповіла про справу Мамая

Полтавський мер повинен відповісти за скоєне: суддя розповіла про справу Мамая

Фото: УНІАН

За словами відстороненої судді, кожен політик прагне мати "своїх" суддю і прокурора.

Міський голова Полтави Олександр Мамай повинен бути покараний за злочини, які він здійснив.

Про це заявила в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua відсторонена від виконання обов'язків судді Жовтневого районного суду Полтави Лариса Гольник, яка у 2014 році вела справу проти мера міста.

"Я вважаю, головне, щоб такі злочини були покарані. Ось той же мер, який виступив свідком у корупційній справі про посередника і дав завідомо неправдиві показання, має постати перед судом за те втручання у мою діяльність і пропозиції неправомірної вигоди, або за завідомо неправдиві показання", - наголосила вона.

За словами Гольник, справа проти міського голови показала, наскільки складно боротися з корупцією, а також, що "кожен політик прагне мати "свого" суддю і "свого" прокурора".

"Мер повинен відповісти за своє. За ним тягнеться його представник, на якому дуже багато є. Він колись займав посаду у керівництві міської міліції. Зараз він начебто бореться з корупцією як представник громадськості у Всеукраїнській колегії з боротьби з організованою злочинністю та корупцією. І усі вони пов'язані з головою суду, який застосовував до мене фізичну силу. Я була просто вражена", - розповіла жінка.

Відсторонена суддя запевнила, що у неї просто залишився принцип довести те, що почала.

"У мене зараз і страху немає - чи повернуся до суддівської діяльності чи не повернуся", - додала вона.

Нагадаємо, суддя Жовтневого районного суду Полтави Лариса Гольник у 2014 році вела справу проти полтавського мера Олександра Мамая. У рамках провадження міського голову звинувачували у тому, що він надав своїй падчерці дозволи на встановлення торгових павільйонів без відповідних процедур, використовуючи службове положення. Під час процесу на суддю здійснювався тиск, пропонували взяти самовідвід і хабар, і навіть саму обвинувачували у вимаганні хабаря. До речі, гроші судді пропонував на той час заступник полтавського мера Дмитро Трихна, за що його пізніше судили. Наразі Лариса Гольник вже понад рік відсторонена від виконання обов'язків судді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація