Полторак пообіцяв годувати українських військових за новими стандартами

Полторак пообіцяв годувати українських військових за новими стандартами

Міністр пообіцяв змінити радянські підходи до харчування військових / Фото: Міністерство оборони України

Міноборони створить програму співпраці з фірмами-постачальниками.

Міністерство оборони України планує змінити підходи до харчування української армії в 2016 році.

Про це повідомив глава відомства Степан Полторак за підсумками робочої зустрічі з керівниками компаній-постачальників послуг з харчування військовослужбовців ЗСУ.

"У 2016 році ми плануємо змінити підходи до харчування української армії. Основні наші зусилля мають бути направлені на забезпечення воїнів якісними продуктами. Підходи, що збереглися ще від радянських часів, мають бути змінені", - заявив Полторак.

Міністр зазначив, що не всім постачальникам подобаються зміни, дехто з них "лобіює свої інтереси через народних депутатів та заангажовані ЗМІ".

"Тому прийнято рішення про створення програми розвитку відносин із фірмами-постачальниками, у спільному обговоренні мають бути вирішені проблемні питання та проведені відкриті електронні торги за участю представників засобів масової інформації. Тільки такий прозорий, неупереджений і справедливий підхід дасть позитивний результат, і наші військовослужбовці будуть харчуватися гідно", - наголосив очільник оборонного відомства.

Окрім того, Полторак повідомив, що вже наступного тижня в зону проведення АТО, а також до пунктів постійної дислокації підрозділів ЗСУ, будуть спрямовані мобільні робочі групи, до складу яких увійдуть фахівці ВСП, тилу Збройних сил України і фірм-постачальників, які перевірять процес приготування їжі бійцям і санітарні норми, якість і асортимент продуктів, які доставляють військовим.

Нагадаємо, що впровадження нових стандартів харчування в українській армії міністр оборони Степан Полторак анонсував ще у вересні 2015 року. Тоді експериментальне харчування в розпочалося кількох їдальнях для військовослужбовців. Замість 30 чітко визначених продуктів до "меню" входили понад 200, до того ж солдати отримують право вибору з кількох страв. Одночасно Полторак відзначив, що вартість харчування не змінилася і залишилася в межах 58-59 гривень.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація