Полювання за Червоною книгою. На Сумщині заступник директора лісгоспу позував із закривавленим зубреням

Полювання за Червоною книгою. На Сумщині заступник директора лісгоспу позував із закривавленим зубреням

Фото: Типовий Конотоп

Фігурант скандалу не з'являється на роботі та не виходить на зв'язок.

У Сумській області співробітник лісгоспу вполював зубра, який занесений до Червоної книги України і має статус зниклого у природі.

Так, 19 травня у спільноті "Типовий Конотоп" з'явилася публікація з фотографіями двох чоловіків, які позують на фоні вбитого зубра. У підписі до фото вказується, що один з чоловіків - чинний співробітник Конотопського управління лісгоспу Сергій Шило. Також користувач, який виклав світлини, вказав місце, де начебто стався інцидент - Шостка.

Директор лісгоспу Леонід Бут у коментарі ТСН.ua підтвердив, що на фото дійсно "людина, схожа на Шила". За його словами, фото було зроблено ще минулого року.

Сам фігурант скандалу на роботі зараз не з'являється, на зв'язок не виходить. Щоправда одному зі співробіників вдалося додзвонитися до Шила, і той заявив, що перебуває на лікарняному.

Фото: Типовий Конотоп

Тим часом публікація викликала чимало обурення у жителів Конотопу, а місцеві ЗМІ почали називати Шила "смотрящим Конотопського лісгоспу" та "перевертнем у погонах".

Раніше Сергій Шило дійсно працював у місцевій прокуратурі. На роботу у лісгосп його взяли у січні 2016 року на посаду заступника директора з реалізації.

У свою чергу заступник директора облуправління Сумського лісгоспу Віталій Баранов розповів, що на фото скоріше за все молоде зубреня, яке ще не досягло статевої зрілості. 

"На фото зубр європейський. Судячи з фото, це дво- або трирічне зубреня. Вони занесені до Червоної книги. Ці зубри були завезені кілька десятків років тому, у Сумську область завезли їх 14 голів, і тепер ця популяція становить 44 зубри. Це друга популяція по Україні, перша - Вінницька, яка має більше 100 голів зубрів", - розповів Баранов.

Фото: Типовий Конотоп

Як повідомили у прокуратурі Сумської області, за фактом незаконного полювання службовою особою розпочато досудове розслідування. Відомості щодо інциденту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 248 (незаконне полювання) та ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Досудове розслідування доручено Конотопському відділу поліції ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом Конотопської місцевої прокуратури.

У свою чергу керівник Конотопської прокуратури Сергій Сегида запевнив, що у рамках кримінального провадження будуть з'ясовані всі фактичні обставини події.

Повʼязані теми:

Наступна публікація