Поминальний обід уклав на лікарняні ліжка 13 чоловік на Сумщині

Поминальний обід уклав на лікарняні ліжка 13 чоловік на Сумщині

Фото: УНІАН

Серед постраждалих є одна дитина.

У селі Штепівка Лебединського району Сумської області сталося масове отруєння людей. Всього постраждали 13 чоловік, повідомляє УНІАН.

Усі вони були присутніми на поминальному обіді. Після якого медики констатували у постраждалих харчову токсикоінфекцію. Госпіталізовано десятеро людей, ще троє пішли з медичного закладу, заявивши про відмову від стаціонарного лікування на користь амбулаторного.

Державна санітарно-епідеміологічна служба проводить обстеження для встановлення причин виникнення спалаху і її ліквідації. Для лабораторних досліджень відібрано 19 проб харчових продуктів, 60 змивів та 3 проби питної води. Крім того, проведені подвірні обходи та встановлено коло контактних осіб. Бактеріологічно обстежено всі хворих і тих, з ким вони контактували.

Відомо, що всього на поминальному обіді було 36 осіб. За ними вже встановлено медичне спостереження. Висновків про те, що саме спричинило отруєння постраждалих, поки немає.

Днями масове отруєння людей сталося в місті Ізмаїл на Одещині. Там кількість постраждалих уже перевалила за 600Офіційною причиною отруєння людей визнано потрапляння нечистот із вбиралень приватного сектора у міський водогін. Це могло статися внаслідок зливи, яка затопила район насосної станції та очисних споруд. Після подій в Ізмаїлі уряд вирішив проінспектувати системи каналізації та водогони по всій Україні. Відповідне доручення дав прем'єр-міністр. Він хоче, щоби повторення ізмаїльських подій стало неможливим.

Епідеміологи посилено перевіряють південні курорти України

Епідеміологи посилено перевіряють південні курорти України

Повʼязані теми:

Наступна публікація