Порошенко доручив українському ОПК розробити нове ракетне озброєння

Порошенко доручив українському ОПК розробити нове ракетне озброєння

Фото: УНІАН

Українська армія за рівнем бойової майстерності стала однією з найефективніших на континенті, впевнений президент. 

Президент України Петро Порошенко заявив, що поставив перед вітчизняним оборонно-промисловим комплексом завдання з розробки та виробництва нового ракетного озброєння, комплексів крилатих ракет, нових зразків артилерійських систем, високоточних боєприпасів. 

Про це йдеться у повідомленні УНІАН.

Про це він заявив під час урочистої церемонії передачі чергової партії військової техніки та озброєння особовому складу ЗСУ на військовому аеродромі в Чугуєві під Харковом.

"Країні потрібна сучасна, нова, потужна зброя, яка захистить Україну від агресора, зупинить і знищить його, захистить життя наших громадян", - заявив президент, і підкреслив, що зараз ставить перед науковцями, конструкторами, керівниками оборонних підприємств та їх працівниками завдання із розробки та виробництва нового ракетного озброєння; комплексів крилатих ракет, які вже пройшли перші випробування; нових зразків артилерійських систем.

"Розроблено і відправлено на випробування високоточні боєприпаси. Сьогодні українські безпілотні літальні апарати, разом з іноземними, постійно знаходять ворожі війська і постійно вдосконалюються. В тому числі, і безпілотні літальні апарати ударного типу, матеріали космічної розвідки", - зауважив Порошенко.

"Тільки завдяки спільним зусиллям військових, суспільства, влади українська армія стала за рівнем бойової майстерності однією з найдосвідченіших та найефективніших на континенті. Ми швидко відновили військову вправність і зробили надзвичайно важливі кроки в реформуванні Збройних сил і всього сектору оборони і безпеки, в приведенні стандартів ЗСУ до стандартів НАТО", - сказав він.

"Ми зараз бачимо, як зростає бойовий потенціал ЗСУ, якісні перетворення відбуваються не лише в управлінні Збройними силами, а й на рівні кожної частини, і не помічати якісних змін зараз вже просто неможливо, вони є в кожному підрозділі, часом не так швидко, як хотілося б, але чітко відбуваються", - резюмував глава держави.

Нагадаємо, сьогодні на військовому аеродромі в Чугуєві президент передав військовим колісну техніку, легкоброньовані бойові машини, танки, системи залпового вогню, міномети, вертольоти Мі-8 та Мі-24, військово-транспортний літак Ан-26, штурмовики та винищувачі Су-25, Су-27, Міг-27.

Повʼязані теми:

Наступна публікація