Порошенко назвав головні виклики перед європейським майбутнім України

Порошенко назвав головні виклики перед європейським майбутнім України

Фото: Сайт президента України

Безвізовий режим - це перший крок повернення українців до європейського дому. 

Президент Петро Порошенко назвав виклики, які стоять перед європейським майбутнім України.

Про це йдеться в зверненні глави держави з нагоди святкування Дня Європи.

Порошенко зазначив, що перший викликом для України є російська агресія.

"І саме тому ми за два роки побудували за допомогою волонтерів, добровольців, кожного українського громадянина українську армію. І вчора, на засіданні Ради національної безпеки і оборони був прийнятий історичний документ – Стратегічний оборонний бюлетень, який є дорожньою картою реформування сектора оборони і безпеки і побудови нового рівня співпраці України і НАТО", - йдеться в зверненні.

Ще один виклик, про який говорив президент,  – це "амбітні, ефективні, всеохоплюючі реформи". На думку Порошенка, дорожньою картою цих реформ є Угода про асоціацію ї Євросоюзом.

"Дорожня карта – це є План дій щодо безвізового режиму, який складав 140 пунктів, і який ми виконали. На сьогоднішній день ми знаходимося напередодні надання Європейським Союзом для українських громадян права вільно подорожувати Європейським Союзом. Це перший крок повернення України у велику європейську країну", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, що Порошенко розповів про криваву ціну Європи для України. Президент наголосив, що саме українці захищають Європу від варварства, тиранії, тероризму та агресії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація