Порошенко "почистив" суддівські ряди

Порошенко "почистив" суддівські ряди

Фото: Reuters

Двоє суддів звільнені за порушення присяги.

Президент Петро Порошенко підписав Укази про звільнення низки суддів у судах різних інстанцій, двоє з них звільнені за порушення присяги судді.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, у зв'язку з порушенням присяги звільнено суддю Донецького окружного адміністративного суду Миколу Бойка. Він у березні 2016 року рішенням ватажка терористичної "ДНР" був призначений до так званого "суду". Таким чином, Бойко, обіймаючи посаду судді України, одночасно працював на окупованій агресором території, порушуючи Конституцію та закони України.

Крім того, був звільнений за порушення присяги суддя господарського суду Одеської області Павло Меденцев, який з 8 квітня 2014 року до цього часу без поважних причин тривалий час (327 робочих днів) не з'являється на робочому місці та не здійснює правосуддя. Він не пояснює причини неявки на роботу та не повідомляє про місце перебування.

"Таким чином, суддя Меденцев не дотримався но морально-етичних принципів поведінки судді, вчинив дії, які порочать звання судді та принижують авторитет судової влади, що є порушенням присяги", - повідомляють у президента.

Глава держави також звільнив суддю Антрацитівського міськрайонного суду Луганської області Сергія Бундукова, суддю Луганського окружного адміністративного суду Романа Твердохліба, суддю Житомирського районного суду Житомирської області Марину Лукінову, у зв'язку з поданням заяв про звільнення з посади за власним бажанням.

Суддю Уманського міськрайонного суду Черкаської області Анатолія Іванова звільнено з посади у зв'язку із закінченням строку, на який його призначено.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада звільнила близько 500 суддівЗокрема, парламент звільнив 7 суддів Верховного Суду і 16 суддів Вищого адміністративного суду в зв'язку з поданням заяв про відставку. Також Рада звільнила 12 суддів судів Донецької області в зв'язку з порушенням присяги суддів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація