Порошенко разом з прем'єром Молдови дав старт спільному контролю на пункті пропуску на Одещині

Порошенко разом з прем'єром Молдови дав старт спільному контролю на пункті пропуску на Одещині

Фото: Reuters

Україно-молдавський кордон поповнився новим пунктом пропуску.

Президент Петро Порошенко та прем'єр-міністр Республіки Молдова Павло Філіп відкрили пункт пропуск "Кучурган-Первомайськ" на придністровській ділянці українсько-молдавського кордону в Одеській області.

Про це повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян в Facebook.

"Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Республіки Молдова Павло Філіп дали старт спільному українсько-молдовському прикордонно-митному контролю у пункті пропуску "Кучурган", - написав він.

Зазначається, що 17 липня у пункті пропуску через державний кордон "Кучурган" митні та прикордонні служби України та Молдови почали спільно здійснювати прикордонний і митний контроль.

"Разом з Прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом запустили спільний українсько-молдовський митний та прикордонний контроль в Кучурганах", - написав Порошенко у Facebook.

Пропускна спроможність пункту пропуску становить близько 12 тис. осіб і 3 тис. автомобілів на добу, передає УНІАН

Нагадаємо, прикордонники пояснили, чому деяким українцям відмовили у перетині кордону з ЄС без візЗа місяць, який минув від початку безвізу, кордон з Євросоюзом перетнуло майже 100 тисяч українців. Про це розповів речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Більш точні цифри станом на сьогодні - це 95 461 громадянин, який перетнув з 11 червня кордон з Європейським союзом, маючи тільки біометричний паспорт, без будь-яких віз", - розповів прикордонник.  Водночас 50 українців отримали відмови від європейських прикордонників і були повернуті в Україну.

Зокрема, вночі проти 11 липня, українця повернули з Італії, тому що він не зміг підтвердити мету своєї поїздки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація