Порошенко розповів, за кого голосував на відборі на "Євробачення"

Порошенко розповів, за кого голосував на відборі на "Євробачення"

Петро Порошенко / Фото: Reuters

Про це він повідомив у заяві щодо другої річниці початку спротиву російській окупації Криму.

Президент України Петро Порошенко подякував всім кримчанам, які в умовах авторитарного режиму та переслідування інакодумства в Криму не переривають свого громадянського та духовного зв'язку з Україною.

Про це йдеться у його заяві щодо другої річниці початку спротиву російській окупації Криму, опублікованій на сайті президента.

"Особливо ціную той спротив окупантам, який чинить мужній та багатостраждальний кримськотатарський народ, Меджліс та його провідники, розпочатий ще 26 лютого 2014 року", - наголосив він.

Порошенко додав, що всеукраїнським визнанням їхньої ролі стала підтримка співачки Джамали на національному відборі на конкурс "Євробачення 2016".

"Вона отримала і мій голос", - розповів він.

"Москва неначе намагається повернути кримських татар у 1944 рік, а Київ, хоча із запізненням, усвідомивши необхідність створення в Криму національної автономії кримських татар з повним, зрозуміло, гарантуванням рівних прав і громадянських свобод етнічних росіян, українців, інших етносів півострова", - наголосив президент.

The New York Times підхопило скандал навколо пісні Джамали

The New York Times підхопило скандал навколо пісні Джамали

Нагадаємо, Джамала представить Україну на конкурсі "Євробачення 2016". Артистка зуміла обійти своїх конкурентів із піснею "1944", яка присвячена депортації кримських татар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація