Порошенко створив раду захисту журналістів та свободи слова

Порошенко створив раду захисту журналістів та свободи слова

Порошенко створив раду захисту журналістів / Фото: Сайт президента України

Співголовами органу стали Андрій Таранов та Святослав Цеголко.

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про Раду з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова".

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, відповідний орган створено з метою забезпечення реалізації конституційного права на свободу слова, налагодження ефективного механізму взаємодії держорганів та інститутів громадянського суспільства, зокрема ЗМІ, з питань запобігання перешкоджанню законній професійній діяльності журналістів.

У прес-службі президента також зазначили, що основними завданнями ради є, зокрема, моніторинг ситуації забезпечення захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні та напрацювання узгоджених пропозицій щодо забезпечення захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова у відповідності до європейських демократичних стандартів тощо.

Співголовами новоствореного органу призначено заступника глави АП Андрія Таранова та прес-секретаря глави держави Святослава Цеголка.

Крім того, до складу ради увійшли представники громадських об'єднань, які діють у сфері медіа, ЗМІ, а також Нацполіції, ГПУ, СБУ, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та інших державних органів.

Раніше повідомлялося, що Порошенко створив службу з деокупації Криму. Президент доручив представництву сприяти дотриманню конституційних прав і свобод громадян, які проживають на тимчасово окупованому півострові або переселилися на материкову частину України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація