Порошенко відреагував на марш "Азову": Військового шляху до повернення Донбасу не існує

Порошенко відреагував на марш "Азову": Військового шляху до повернення Донбасу не існує

Марш "Азову" / Фото: Reuters

Він вважає, що зрив мирних процесів може призвести до втрати окупованих територій.  

Президент України Петро Порошенко наголосив, що єдина можливість відновити суверенітет України над окупованими районами Донбасу – це політико-дипломатичне врегулювання. Таким чином він відреагував на вимоги полку "Азов" звільнити схід України від загарбників.

Про це він сказав під час засідання Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє прес-служба глави держави.

"Не можу не сказати декілька слів щодо сьогоднішнього маршу в Києві. Першими з'явилися ці картинки на російському телебаченні – шини, петарди, повідомлення щодо поранених поліцейських, поранених громадян. Ці картинки розповсюджуються і навмисно підіграються картинки про те, що сьогодні нібито намагаються дестабілізувати ситуацію в державі. Ще раз наголошую, це абсолютно чітка позиція – військового шляху до повернення Донбасу не існує", - сказав він.

Президент сказав, що основна для України позиція - забезпечення світової солідарності, звільнення заручників, виведення окупаційних військ, політичні принципи врегулювання, повернення українського контролю над державним кордоном. 

Порошенко зазначив, що це основні деталі Мінських угод, які базуються на його мирному плані. "Зірвати мирні процеси, прикриваючись будь-чим, – є абсолютно безвідповідально по відношенню до держави і це призведе лише до того, що частина Донеччини і Луганщини, в наслідок цих процесів, залишиться під окупацією" - вважає Порошенко.

"Допустити це я, як Верховний Головнокомандувач, як Президент, не можу. Це не є мій сценарій", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні полк "Азов" провів марш у центрі Києва, а наприкінці акції під Верховною Радою запалив смолоскипи та кидав петарди. Марш "Вимоги нації" почався під музеєм історії України у Другій світовій та закінчився під парламентом. Головні вимоги протестувальників: вибори на Донбасі не мають відбутись, влада має ухвалити закон про окуповані території та звільнити Схід від загарбників. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація