Портнов оприлюднив аудіо допиту Пашинського

Портнов оприлюднив аудіо допиту Пашинського

Екс-заступник голови адміністрації Януковича звинуватив депутата у брехні.

Колишній заступник адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов оприлюднив аудіо-фрагмент допиту, в якому звучить голос, схожий на народного депутата Сергія Пашинського.

Портнов заявив, що свідомо порушує таємницю слідства і звинуватив депутата у брехні. За його словами, Пашинський змінив свої початкові покази у справі про стрілянину у селянина В'ячеслава Хімікуса.

Екс-заступник голови АП наголошує, що Пашинський 1 січня заявляв про те, що стріляв у Хімікуса лежачи, а тепер – що стріляв прицільно і стоячи.

"…Я зробив постріл зразу, як тільки це зміг зробити. Після того, як мене збили з ніг, я встав і одразу (я настоюю на слові "одразу"). Я не стояв і не вступав в переговори з паном Хімікусом. Я думаю, на 90 відсотків впевнений, що це не був постріл лежачи. Я, коли встав, зробив постріл, тобто не лежачи. Я не робив постріл лежачи, це однозначно. Я прицільно стріляв нижче пояса в ногу, щоб його зупинити…", - каже на аудіо голос, схожий на Пашинського.

Портнов, адвокатська контора якого надає послуги Хімікусу, заявив, що вимагає від прокуратури оприлюднити відео допиту Пашинського.

Зазначимо, що Сергій Пашинський також просить у генпрокурора Юрія Луценка оприлюднити відео допиту, який відбувся у прокуратурі разом із потерпілим. Зокрема, він наполягає на оприлюдненні фрагменту допиту, який дає відповідь на питання, чи змінював Пашинський свої покази протягом слідства.

Адвокат нардепа Володимир Раков раніше казав, що заяви Портнова про начебто доведення провини Пашинського є фейком і засобом натиснути на думку громадськості.

"Заяви про 100% доказі провини є абсолютною нісенітницею і нічого спільного з реальністю не мають. Навпаки, перехресний допит доводить, що саме наша версія є вірною, і в майбутньому має стати прецедентом, як реагувати на хуліганську поведінку зловмисників", - пояснив адвокат.

Розпочався перехресний допит п’ятьох учасників стрілянини із політиком Сергієм Пашинським

Розпочався перехресний допит п’ятьох учасників стрілянини із політиком Сергієм Пашинським

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Сергій Пашинський із дружиною в темну частину доби мало не врізався в авто, яке зламалося на дорозі. Двоє чоловіків у цей момент намагалися відтягнути машину з проїжджої частини. Почалася словесна перепалка, яка закінчилася тим, що Пашинський погрожував пістолетом одному з чоловіків, який у відповідь розбив об голову депутата пляшку слабоалкогольного напою. Пашинський вистрелив кривдникові в ногу, однак стріляв з метою самооборони чи першим дістав пістолет заради залякування і погроз – наразі невідомо. Свідчення учасників конфлікту щодо цього різняться.

Раніше Пашинського допитували у прокуратурі, яка взяла на себе слідство. Розслідування справи триватиме до березня. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація