Посадовців "Південної залізниці" підозрюють у привласненні понад 3 млн грн з держбюджету - ГПУ

Посадовців "Південної залізниці" підозрюють у привласненні понад 3 млн грн з держбюджету - ГПУ

Фото: УНІАН

Наразі підготовлено клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Двом посадовцям державного підприємства "Південна залізниця" повідомили про підозру у привласненні понад 3 млн грн державних коштів.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Прокуратурою міста Києва спільно з працівниками Головного управління ДФС викрито посадовців ДП "Південна залізниця" в організації злочинної схеми заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах.

Зазначається, що в рамках кримінального провадження двом керівникам відокремлених підрозділів вказаного підприємства оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

"Вказані посадовці, вступивши у змову з раніше судимим громадянином та використовуючи підконтрольні останньому приватні фірми, упродовж 2013-2014 років здійснювали державні закупівлі комплектуючих виробів в порушення законної процедури та за завищеними у 4-8 разів цінами", - йдеться у повідомленні.

Сума збитків, заподіяних державі внаслідок дій посадовців, складає майже 3 млн грн.

У відомстві наголосили, що наразі підготовлено клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, встановлюється місцеперебування співучасника цього злочину.

Нагадаємо, 24 жовтня, Державна фіскальна служба України закінчила перевірку "Укрзалізниці", в результаті чого було встановлено ухилення від сплати податків на понад 1,5 млрд грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація