Поселитися в будинку Азарова можна за 85 тисяч гривень

Поселитися в будинку Азарова можна за 85 тисяч гривень

Керівник ДУСі ексклюзивно для ТСН провів екскурсію "азарівськими місцями".

Державне управління справами здає в оренду маєток колишнього прем'єра-втікача Миколи Азарова за 85 тисяч гривень. Керівник ДУСі ексклюзивно для ТСН провів екскурсію "азарівськими місцями".

За високими воротами у Кончі-Заспі – спокій, затишок і цілодобова охорона. Тут, на ста тридцяти гектарах землі стоять 4 санаторії українського уряду, у яких можна пожити вже будь-кому. Номери здаються в оренду від 5 тисяч гривень на місяць.

Окремо стоїть 71 будинок, де живуть колишні чиновники і нинішні депутати. Серед них виділяються хороми в стриманому німецькому стилі.

"Ще одні двері колишнього можновладця чиновника відкриваються уперше для глядачів ТСН. Але всередині будинок екс-прем'єра Азарова виявляється майже порожнім. Тут лише кілька шаф, в одній – газета ще з 14 року і з майданівським заголовком. Та – дзеркало", - розповідає журналістка ТСН.

"Пусто, його родина забрала меблі ще тоді і ми чекаємо на нових господарів. Це останній будинок у Кончі-Заспі, який здається. І він ще довго носитиме назву азарівський, це №19", - розповідає Сергій Борзов.

Будував собі оселю Азаров 2004, коштом держави, продовжує керівник ДУСі. Жив на площі більше півтисячі квадратів удвох із дружиною. А взимку 2014 втік з усім нажитим майном. Керівник ДУСі каже, це провина не його відомства, а правоохоронців.

Відтоді "азарівський" дім закрили. Але рідня прем'єра-втікача ще намагалася його собі повернути.

Державне управління справами здає в оренду маєток Азарова

Державне управління справами здає в оренду маєток Азарова

"Через деяких підставних фірм хотіли взяти цей же будинок і залишити за собою. Ми пересвідчилися і будинок не здали", - розповідає чиновник.

Усі кімнати у світлих тонах. Але на світ подружжя Азарових дивилося через декоративні ґрати. Підвіконня і каміни – мармурові. Паркет та двері - дубові, як і кілька залишених шаф. Співробітники санаторію припускають: це тому, що меблі робилися на замовлення і під інший інтер'єр не підійдуть. У деяких кімнатах господар-утікач викрутив навіть лампочки. Утім, у власній спальні залишив і люстру, і картину.

Поруч зі спальнею – джакузі. Через стінку робочий кабінет, навпроти – спальня дружини і дві гостьові кімнати, кожна з ванною чи душовою. На першому поверсі дві вітальні, кухня. А у цокольних приміщеннях Азаров оздоровлювався.

"Для нього будували і сауну з басейном. Тут був його тренажерний зал", - розповідає Борзов

Ті, хто нині доглядає за будинком утікача, посадили часник, цибулю, перець і звісно ж капусту - уже для нових господарів. Від азарівських грядок стежка веде до річки. Тут тиша, співають птахи, ростуть лілії.

Співробітники санаторію згадують: при Азарові вони чистили дно річки, аби він міг плавати. Пожильці сусідніх маєтків обходяться і без цього.

Тут, у санаторній Кончі-Заспі живуть новоспечена депутатка Оксана Білозір, колишній київський голова Олександр Омельченко, екс-спікер Володимир Литвин. Їхнім новим сусідою може стати будь-хто охочий платити за оренду азарівського будинку трохи більше трьох тисяч доларів на місяць. А от заволодіти маєтком у цьому заповітному містечку українським багатіям забороняє закон. Ці 130 гектарів приватизації не підлягають.

Повʼязані теми:

Наступна публікація