Пошуки еколога під кучугурами сміття біля Львова на ніч припиняли через імовірність нового обвалу

Пошуки еколога під кучугурами сміття біля Львова на ніч припиняли через імовірність нового обвалу

Фото: Facebook/ ДСНС України

Пошукові роботи відновили вранці.

П'яту добу в Грибовичах на Львівщині шукають 60-річного еколога Олександра Бутіна. Він, ймовірно, потрапив під лавину сміття під час зсуву на Грибовицькому звалищі. Троє рятувальників тоді загинули, їхні тіла знайшли у вівторок. Протягом цієї ночі пошуки не велися через загрозу нового зсуву.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Увесь цей час рятувальники фактично не припиняли роботи, за винятком хіба що, коли падав сильний дощ і останньої ночі. Це пов'язано з тим, що справді залишається загроза зсуву сусідньої сміттєвої гори, яка розташована поруч. Тож з міркувань безпеки у темну пору доби всі пошукові роботи вирішили призупинити.

Зі сходом сонця на місце трагедії знову почали з'їжджатися рятувальники. Саме у ці хвилини вони якраз  готуються вийти на смітник. Люди хоч і працюють у кілька змін, але видно, що уже достатньо стомлені, адже від початку операції вони встигли просіяти майже половину усього сміття, а це величезні об'єми.

Також варто додати, що тріщина в сусідній горі постійно збільшується. Тут може бути ще одна сміттєва лавина, тож уже сьогодні планують залучити фахівців держгірпромнагляду, щоб вони дали свої висновки – у якому напрямку можливий обвал і чого взагалі слід чекати.

Степан Грицюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація