Посол України в Норвегії розповів останні подробиці про постраждалих у ДТП

Посол України в Норвегії розповів останні подробиці про постраждалих у ДТП

Фото: aftenposten.no

У МЗС прокоментували розвиток ситуації щодо аварії у Норвегії.

Більшість українців, які були госпіталізовані унаслідок моторошної аварії автобуса у Норвегії, вже виписані з місцевих лікарень і готуються до від'їзду в Україну.

Про це заявив посол України в Норвегії В'ячеслав Яцюк на своїй сторінці у Facebook.

"Четверо наших співвітчизників наразі залишаються в лікарнях – за висновками норвезьких лікарів, вони мають провести там ще кілька днів для завершення курсу лікування. Разом з ними перебувають їхні близькі родичі. Лікарі констатують позитивну динаміку стану здоров'я всіх постраждалих громадян України. Двоє з них мають бути виписані вже протягом наступних 2-3 днів, завершення лікування інших двох громадян може потребувати на кілька днів більше", - зазначив посол.

За словами дипломата, наразі від туристичної та страхової компаній очікується вчасне забезпечення всіх українців, які залишаються в Норвегії, квитками для повернення додому та виконання інших зобов'язань, передбачених договорами страхування.

"Найстрашніший наслідок аварії – загибель громадянина України. Посольство України у Королівстві Норвегія висловлює глибокі співчуття рідним та близьким. Приділяємо пріоритетну увагу забезпеченню якнайшвидшого повернення труни з тілом загиблого на батьківщину", - наголосив Яцюк.

Окремо він також запевнив, що посольство уважно стежить за розслідуванням правоохоронними органами Норвегії справи щодо ДТП з автобусом, що триває.

"Взяли до уваги їхнє рішення щодо тимчасового затримання громадянина України, який перебував за кермом у момент аварії. Посольством вживаються всі необхідні заходи з метою забезпечення прав та інтересів затриманого громадянина. Зокрема, під час його опитування слідчими була забезпечена присутність консульського працівника Посольства, отримано підтвердження норвезької сторони щодо надання з її боку адвоката та перекладача. Очікуємо на об'єктивне та справедливе розслідування цієї справи", - підсумував Яцюк.

У Норвегії перекинувся автобус з українцями

У Норвегії перекинувся автобус з українцями

Нагадаємо, 30 липня ввечері близько 18:00 в 100 км від норвезького міста Олесунд сталася аварія туристичного автобуса з українцями - транспорт зірвався в ущелину з 6-метрової висоти. Одна людина загинула,  до лікарень потрапили 20 українців. 

За попередніми даними, аварію міг спровокувати приватний легковик. Чи було зіткнення - з'ясовують слідчі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація