Постраждалий у звіринці на Львівщині п'яний чоловік спершу бив лева по морді

Постраждалий у звіринці на Львівщині п'яний чоловік спершу бив лева по морді

Постраждалий у звіринці на Львівщині п'яний чоловік спершу бив лева по морді

Ображений хижак помстився кривдникові.

На Львівщині в приватному зоокутку лев скалічив двох чоловіків. Але і поліція, і власник зоокутка переконані, що тварину спровокували і вона не винувата, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

До клітки з левами підійшов не з лихим наміром – переконує 49-річний Василь Колток. "Там був чоловік із двома хлопчиками. Діти були близько до кліток, я їх відігнав, а сам ненароком схопився за ґрати. Лежало три леви. Двоє молодих і старий, і молодий мене хапнув за руку й затяг у середину", - розповів потерпілий.

Іншу версію розказує Петро Гринько із сусідньої палати. У нього розірвана вена і глибокі подряпини на ступні. Їх дістав, коли кинувся рятувати зухвальця, який бив лева по морді й хизувався, що хижак його не кусає. "За пару секунд чую крик. Я підлітаю, дивлюся – рука вже в клітці, лев його тягне в середину. Я підбіг, почав витягувати його, але було не так просто, тому що лев тягнув щосили і він потягнув нас двох. Моя нога вперлася в клітку, а другий вже тоді кігтями зачепив по моїй нозі, але я його ще встиг вирвати", - переконує Петро Гринько.

Лікарі кажуть, що рятівникові нічого не загрожує. П'ять подряпин від лап звіра швидко загояться. А от пошматовану руку врятованого ще довго доведеться лікувати і, можливо, вона не функціонуватиме. "Десь 25 на 20 сантиметрів ширини рана. Сильно кровила. Краї рани були не рівні, а оскільки вона кусана, то вона буде гоїтися погнано", - прогнозує травматолог Самбірської ЦРЛ Ярослав Ковальчук.

У Львівській області у приватному зоопарку лев скалічив двох чоловіків

У Львівській області у приватному зоопарку лев скалічив двох чоловіків

Зоокуток, де лев скалічив чоловіків – одне з відомих туристичних місць Львівщини. Там є ресторан, готель і сам зоопарк. Крім левів, ще є ведмеді, олені та страуси. Зайти до звіринцю може будь-хто, це безоплатно і територія не охороняється. Застережливих табличок про небезпеку немає, натомість після нападу лева на чоловіка тут відновлюють огорожу та доварюють додаткову арматуру, щоб відвідувачі не змогли наблизитись до хижаків.

Власник зоокутка переконаний, що в цій історії винен алкоголь. У тому, що потерпілий сам винуватий, переконані й у поліції. Але провадження таки відкрили – за фактом тілесних ушкоджень. "Клітка, значить, арматура десь 12 см, відстань – ну, якраз рука залізе. Ніби всі заходи безпеки там є. Якщо людина сама не пхає руку, то, відповідно, ніяких загроз для життя там ніколи не було", - каже керівник Самбірського відділу поліції Василь Страшівський.

Зараз правоохоронці з'ясовують, чи на законних підставах працює звіринець. Якщо із документами все гаразд, справу закриють через відсутність складу злочину.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація