Потужна негода на Одещині: шквальний вітер трощить дерева та спецтехніку, є жертви

Потужна негода на Одещині: шквальний вітер трощить дерева та спецтехніку, є жертви

Фото: 048.ua

Буревій повалив десятки дерев, які обривають дроти і перекривають дороги.

Одещину накрила негода – потужний вітер ламає дерева, які обривають електродроти, та валить спецтехніку.

Як стало відомо, у декількох районах повалені дерева впали на автомобілі. Станом на 12:00, за даними Одеської міськради, ураган повалив 35 дерев і 27 гілок.

Так, вранці близько 10:30 на вулиці Головатого дерево впало на авто, що проїжджало повз, затиснувши водія. Діставали чоловіка співробітники розташованого поруч офісу, які вибігли на звук. Наразі потерпілого забрали до лікарні.

Фото: 048.ua

За декілька годин ще одне величезне дерево вивернуло з корінням на вулиці Жуковського біля перетину з вулицею Рішельєвською. Акація перегородила всю проїжджу частину, порвавши під час падіння електродроти. Комунальники прибирають дерево по частинах.

Приблизно о 12.30 на вулиці Космонавтів з'явилася перша жертва негоди. 79-річну жінку на смерть придавило деревом. Подружня пара йшла вулицею, коли на них впала масивна тополя. Від отриманих травм пенсіонерка загинула на місці, її чоловік вижив, проте перебуває у шоковому стані.

Фото: 7kanal

Також в Одесі впали два будівельних крани – в Аркадії, який під час падіння пошкодив дах ресторану, арку, припаркований автомобіль, контактну мережу тролейбусів і перекрив дорогу, та на Фонтанській дорозі біля місцевої лікарні №8. Як повідомляється, обійшлося без жертв.

Фото: Думская

На вулиці Водопровідній дерево впало на трамвайні лінії та перегородило проїзд. У місті було порушено рух трамваїв №№1,7,17,27. Також через перебої з електрикою, які виникли після падіння баштового крана в Аркадії, було призупинено роботу тролейбусів №№ 5, 7, 9, 10, 11.

У районі 5-ї станції Великого Фонтану дерево впало одразу на дві припарковані машини - Kia і Peugeot.

Проте в Одесі знайшлися і відчайдухи, які вирішили скупатися у штормовому морі

До того ж негода наробила лиха в Одеській області. Зокрема, у Біляївці через сильний вітер із дощем на маршрутку впала тополя. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Фото: Facebook/Олександр Мензатул

Також буревій викорчував дерево у Татарбунарах і щосили жбурнув його на авто Peugeot. Деталі інциденту наразі невідомі.

Фото: Facebook/Ігор Белинський

Протягом дня в Одесі очікують лише погіршення погоди. Синоптики прогнозують мало не місячну норму опадів за один день. Раніше повідомлялося, що сильний вітер вже призвів до руйнувань і зупинки громадського транспорту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація