Поза межею. Вуличний художник намалював видовищний мурал всередині реактора ЧАЕС

Процес створення зображення зняли на відео. 

Стріт-художник із Австралії Гвідо Ван Хелтен до 30-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС намалював мурал всередині недобудованого п'ятого реактора атомної електростанції.

На стіні споруди вуличний митець зобразив фото, зроблене Ігорем Костіним – автором перших фото з місця катастрофи на ЧАЕС.  

"На згадку про тих, хто віддав своє здоров'я і життя, в пам'ять про тих, хто втратив своїх близьких 30 років тому, в ліквідації наслідків вибуху на ЧАЕС, художник Гвідо Ван Хелтен намалював мурал в реакторі в Чорнобилі, цю фотографію зробив фотограф Ігор Костін під час цієї катастрофи", - йдеться у повідомленні проекту ArtUnitedUs.

На відео зняли і сам процес створення муралу. Також на кадрах короткого фільму є пейзажі Чорнобиля, зняті за допомогою дрона. 

Нагадаємо, раніше на одній із головних вулиць Чорнобиля до 30-ї річниці катастрофи на АЕС намалювали приголомшливий мурал. Автором стріт-арту став португальський художник Антоніо Коррейя, відомий за псевдонімом Pantonio. На своєму муралі він зобразив незвичних синіх кроликів, які символізують повернення тварин та відродження усього живого на територію, яка вважалася непридатною для існування.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація