Пожежа з трьома загиблими на Дніпропетровщині могла статися через саморобну пічку

Пожежа з трьома загиблими на Дніпропетровщині могла статися через саморобну пічку

Фото: Головне управління ДСНС України в Одеській області

Люди відмовилися від газового опалення через його високу вартість.

Майже вся родина загинула через пожежу на Дніпропетровщині. У будинку, що зайнявся, спали 40-річний чоловік та двоє його маленьких синів-близнюків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вогонь побачила мати, яка поверталасялася додому, вона ж і кинулася на порятунок. "Винесла обпечену дитинку. А другу вже хотів господар винести, але він задихнувся. Одну дитиночку вона встигла", - розповіла сусідка Надія Пашковська. Наслідки пожежі виявилися трагічними: чоловік помер на місці, один із 3-річних хлопчиків прожив трохи більше години, інший помер у лікарні наступного дня, а жінка й сама зазнала глибоких опіків. "Обличчя, верхніх кінцівок, лівої нижньої кінцівки, третього-четвертого ступеня, 15%. Зараз виходить із шоку", - розповів керівник опікового відділення лікарні Юрій Іванчик.

На Дніпропетровщині загинула майже ціла родина через пожежу у будинку

На Дніпропетровщині загинула майже ціла родина через пожежу у будинку

Матері досі не говорять, що в реанімації померла винесена нею з вогню дитина. "Термічний опік до 70% плюс інгаляційна травма, отруєння вуглекислим газом. Дитина була вкрай важка", - розповів заступник головного лікаря Андрій Григоренко.

Фахівці наразі розглядають кілька версій пожежі. Сусіди кажуть, що чоловік випивав і теоретично міг заснути з сигаретою. Але, найімовірніше, вогонь виник через саморобне опалення. "У будинку було встановлене саморобне пічне опалення. Могло бути невірне використання", - розповів начальник Криворізького відділу ДСНС України Владлен Маер. Стаціонарне газове опалення родина відключила, бо не тягнула його фінансово.

У селі не можуть оговтатись після трагедії, бо родину знали всі. Сусіди охоче нянчили хлопчиків. Тепер за хлопчиками плачуть і переживають за осиротілу матір. Після одужання повертатися їй буде вже нікуди: хата згоріла вщент. І ні до кого: вся її родина загинула.

Кореспондент ТСН Наталя Грищенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація