Правоохоронці перевіряють версію псевдопограбування у Княжичах - Луценко

Правоохоронці перевіряють версію псевдопограбування у Княжичах - Луценко

Фото: Reuters

Юрій Луценко повідомив, що на розслідування знадобиться щонайменше місяць.

Правоохоронні органи перевіряють версію про псевдопограбування під час перестрілки працівників поліції та ДСО у селі Княжичі під Києвом. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі 112 Україна.

За словами Луценка, на місці події є ознаки імітації пограбування, адже усюди на мебелі лежить пил та лише кілька шухляд було відсунуто.

"В будинку поруч із постом розвідки ДСО виявило драбину, розкриті вікна, а пізніше вже слідство встановило пограбування. Ви не праві. Нема там пограбування. Там пил не стертий. Тільки відсунуто декілька шухляд і забрано декілька малоцінних речей. Це як раз нас наводить на питання, що це було псевдопограбування. Це одна з версій, яку ми опрацьовуємо", — сказав він.

Окрім цього Луценко додав, що незважаючи на те, було це пограбування чи псевдопограбування, правоохоронці, які потрапили в інцидент, вели себе некомпетентно та безграмотно.

"Що б не відбулося в цьому будинку, пограбування чи псевдопограбування, з участю працівників МВС, без участі працівників МВС, воно не несло на собі причинно-наслідкові зв'язки до безграмотної, бездумної команди йти визволяти двох, взятих під затримання, працівників ДСО, не визначивши, хто ж їх захопив", - наголосив генпрокурор.

Також Луценко повідомив, що на розслідування знадобиться щонайменше місяць.

Нагадаємо, 4 грудня під Києвом загинуло п'ятеро поліцейських внаслідок перестрілки між бійцями КОРДу, копами-розвідниками й співробітниками Державної служби охорони. Керівництво Міністерства внутрішніх справ України призначило службове розслідування щодо інциденту. Також прокуратура встановлюватиме причини та обставини стрілянини.

За словами нардепа та радника глави МВС Антона Геращенка, родини правоохоронців, які загинули під час перестрілки у селі Княжичі під Києвом, отримають близько 700 тисяч гривень. Затриманим за підозрою в участі у стрільбі винесли запобіжні заходи. Учасники цієї банди восени вчинили зухвале пограбування у підроблених формах СБУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація