Правоохоронці впіймали банду, котра намагалася вбити експерта по катастрофі "Боїнга" на Донбасі

Правоохоронці впіймали банду, котра намагалася вбити експерта по катастрофі "Боїнга" на Донбасі

Бандити здійснили замах на учасника розслідування катастрофи МН17 / Фото: Reuters

Всі затримані – вихідці з двох східних областей і Криму.

Українські спецслужби затримали підозрюваного у замаху на провідного експерта, що розслідує катастрофу малайзійського лайнера над Донеччиною у липні 2014 року. Директор Київського бюро судових експертиз Олександр Рувін пережив два замахи, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після першого він кілька місяців лікувався від вогнепальних поранень. Другий, на щастя, минувся без ушкоджень.

Як заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, затриманий чоловік належить до злочинного угруповання, сформованого з вихідців із Криму та Донбасу. Ця банда тісно пов'язана з російським криміналітетом.

В інших причетних до цього злочину осіб силовики провели обшуки і вилучили зброю та набої.

Матіос розповів, що зухвалий замах на експерта стався за тиждень до того, як він мав передати результати української частини розслідування нідерландським колегам. Тепер це планують зробити лише у травні.

"Цей злочин вчинено на замовлення невстановлених на цей час осіб з метою припинення або відсторонення від проведення експертного дослідження у катастрофі "Боїнга". За однією, підкреслюю, за однією з версій через неодноразові телефонні виклики з суміжними державами – саме з-за меж нашої країни було отримано замовлення на вчинення вказаного злочину", - пояснив Матіос.

Як уже повідомлялося, кілер намагався вбити головного експерта у справі "Боїнга"Жертвами падіння літака стали 298 людей, серед яких 15 членів екіпажу.

Затримали підозрюваного у замаху на Олександра Рувіна

Затримали підозрюваного у замаху на Олександра Рувіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація