Представницю ОБСЄ разом з журналістами заблокували у будівлі кримські "самооборонівці"

Представницю ОБСЄ разом з журналістами заблокували у будівлі кримські "самооборонівці"

Представниця ОБСЄ знаходиться в Криму / Фото: radiosvoboda.org

Представники преси жалілися чиновниці на неможливі умови роботи.

Кримські представники медіа розповіли представниці ОБСЄ Дуньї Міятович, що російські вояки та так звана самооборона погрожують, відбирають та ламають апаратуру і не дають знімати, йдеться у спецвипуску ТСН.

Сьогодні напали на журналіста видання "Аргументи тижня. Крим". Він працював на мітингу жінок, які виступали проти війни біля штабу військ берегової оборони в Сімферополі. Близько сорока жінок підійшли до КПП. Озброєних дружинників було удвічі більше. Один з них вирвав з руки жінок плакат з написом "Путін, руки геть від України" та розірвав його. Потім дружинники гуртом кинулися на жінок, рвали їхні плакати, кидалися на них та відтіснили на інший бік вулиці.

Представниця ОБСЄ Дунья Міятович на собі відчула особливості нинішньої роботи журналістів. Так звані самооборонівці заблокували приміщення, де вона зустрічалася з журналістами, та намагалися не випустити її звідти, скандуючи "Росія".

Захистити журналістів у Криму закликав міжнародну спільноту Інститут масової інформації. Він звернувся до влади Росії та уряду Аксьонова з вимогою припинити дискримінацію, бо зараз на півострові ексклюзивні права на інформацію мають російські медіа.

Нагадаємо, Андрій Парубій заявляє, що Росія намагається перенести свої війська в Криму, щоб місія ОБСЄ не зафіксувала їхньої присутності.

Кореспондент ТСН Наталка Сафіханова

Повʼязані теми:

Наступна публікація