Прем'єр розповів, де в Україні може зникнути світло

Прем'єр розповів, де в Україні може зникнути світло

Відключення можуть відбуватися тільки там, де пошкоджені електричні лінії внаслідок погодних умов / Фото: 15 минут

Наразі Україна має достатні запаси вугілля для виробництва електроенергії.

Відключення електрики може статися лише в тих українських населених пунктах, де пошкоджені електричні лінії внаслідок погодних умов.

Про це у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" заявив глава уряду Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що вдалося забезпечити ядерним пальним державну компанію "Енергоатом" - найбільшого виробника електричної енергії в Україні. Для другого виробника електроенергії  - "Теплової генерації" -  необхідні запаси вугілля: нині його достатньо.

Глава уряду наголосив, що на засіданні оперативного штабу державної комісії з надзвичайних ситуацій він поставив питання про наявність електроенергії на особливий контроль кожного керівника області, району і міста. 

Нагадаємо, що раніше у трьох містах Криму проблеми зі світлом через аварії на підстанціях і ліній передач.

Додамо, що в Керчі вийшли з ладу одразу дві газотурбінні електростанції потужністю 22,5 МВт, які були перекинуті з Далекого Сходу для забезпечення енергопостачання.

Також 30 грудня в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області.

 

Сьогодні говоримо про тепло у оселях, про те, як пройти зиму, чи вистачить нам газу та вугілля, і як перерахувати вартість житлово-комунальних послуг у тому випадку, якщо батарея була холодна.

Posted by Арсеній Яценюк on Sunday, January 10, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація