Президент наклав вето на закон про держпідтримку кінематографії в Україні

Президент наклав вето на закон про держпідтримку кінематографії в Україні

Фото: Getty Images

Порошенко вніс свої пропозиції для покращення якості закону та посилення підтримки кінематографістів.

Президент Петро Порошенко скористався правом вето та повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон України "Про державну підтримку кінематографії в Україні", прийнятий Верховною Радою України 22 вересня 2016 року.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Президент наголошує на необхідності посилення державної підтримки кінематографії в Україні. Розвиток і реформування національного кінематографу, йдеться у повідомленні, передбачені Стратегією сталого розвитку "Україна – 2020".

Глава держави відзначив, що закон про державну підтримку кінематографії в Україні, який надійшов на підпис, безумовно, має ряд позитивних норм, які сприятимуть створенню умов для розвитку кіновиробництва, впровадженню прозорих процедур здійснення фінансування проектів.

Однак президент повернув вищезгаданий закон до Верховної Ради із пропозиціями для доопрацювання, з метою приведення його положень у відповідність із вимогами Конституції України, Бюджетного кодексу України, узгодження з нормами інших законодавчих актів.

Глава держави сподівається, що Верховна Рада України найближчим часом доопрацює закон з урахуванням внесених пропозицій.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Кабінет міністрів направив президенту на підпис закон про державну підтримку кінематографа.

Зазначимо, у Міністерства фінансів були зауваження до закону у зв'язку зі збільшенням витрат держбюджету через його втілення. Однак після обговорення Мінфін все ж завізував цей закон. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація