Прифронтовий Маріуполь до Дня Незалежності розфарбували орнаментом у вигляді вишиванки

В акції взяли участь як дорослі, так і діти.

Маріуполь розфарбували в кольори національного орнаменту на честь святкування Дня прапора України та 25-річчя незалежності. "Вишиванка" з'явилася в трьох місцях міста: на площі Воїнів-визволителів, в Міському саду і Театральному сквері, повідомляє сайт Маріупольської міськради.

Ідея видозмінити місто до державних свят народилася завдяки спільним зусиллям управління культури Маріупольської міської ради та громадських діячів.

"Напередодні кинули в мережі заклик – взяти участь у розписі асфальтового покриття в місцях відпочинку. Небайдужі жителі – відгукнулися. Пензлики взяли в руки, як дорослі, так і діти, які озброївшись респіраторними масками, рукавичками і фарбами, слідуючи за схемою орнаменту, почали розмальовувати асфальт в жовті, червоні і чорні кольори. Мазок за мазком і сіра доріжка стала набувати національного колориту", - розповіли в міськраді.

Також до роботи долучалися і перехожі.

Як відомо, у Києві 24 серпня пройде Марш Незалежності, який планують зробити масштабним і монументальним. Крім ЗСУ, на параді цього року очікують співробітників СБУ, прикордонників, співробітників МВС. Окремою коробкою рушать воїни АТО і ветерани АТО. Для святкування річниці Незалежності планується залучити майже 200 одиниць техніки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація