Прикордонники стверджують, що Лукашенко сказав неправду про потоки зброї

Прикордонники стверджують, що Лукашенко сказав неправду про потоки зброї

Фото: РБК-Україна

Держприкордонслужба не зафіксувала великих потоків зброї до Білорусі.

Державна прикордонна служба не фіксує великих потоків зброї та боєприпасів на українсько-білоруському кордоні, про які заявляв президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Про це повідомив помічник голови служби-прес-секретар Олег Слободян, передає УНІАН.

"Заяви президента сусідньої держави я не можу коментувати, але ніяких потоків зброї чи заборонених речей на українсько-білоруському кордоні ми не спостерігаємо. Більше того, ці слова не підтверджуються і статистикою, яку ми отримуємо від наших колег з Білорусі в рамках обміну інформацією", - заявив він.

Він проінформував, що за 9 місяців цього року українські прикордонники виявили на кордоні з Білоруссю 49 одиниць зброї, що менше приблизно в чотири рази, ніж минулого року. 

Окрім цього, 28 одиниць зброї виявили, коли її намагались завезти з Білорусі, і 21 випадок, коли зброю намагались вивезти до Білорусі.

"Те саме стосується боєприпасів: 242 боєприпаси в цьому році було виявлено нами на кордоні з Білоруссю, при цьому це також зменшення у 7 разів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також ми зафіксували півкілограма вибухівки, але це та вибухівка, яку намагались завезти в Україну з Білорусі. Ні про які великі об'єми чи спроби провезти до Білорусі зброю і боєприпаси не йдеться", - резюмував Слободян.

Нагадаємо, сьогодні, 17 листопада, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про потоки нелегальної зброї з України. "Нам з Україною 1,2 тисячі кілометрів доводиться закривати кордон грудьми, тому що потоком іде зброя, вибухівка... Ми вже затримуємо їх не тільки на кордоні, а й на залізничному вокзалі", - сказав він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація