Прикордонники заборонили в'їзд трьом байкерам-анархістам з Білорусі

Прикордонники заборонили в'їзд трьом байкерам-анархістам з Білорусі

Прикордонники заборонили в'їзд трьом байкерам-анархістам з Білорусі

Символ байкерського клубу Rolling anarchy / Фото: Rolling Anarchy MCC

У них виявили шеврон байкерського клубу Rolling anarchy.

Учора, 5 травня, трьох громадян Білорусі на мотоциклах зупинили ввечері в пункті "Вільча" прикордонники Житомирського загону. 

Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Особи заявили, що їдуть в Київ на зустрічі з друзями і не входять до байкерських організацій. Однак під час проведення огляду мототранспорту прикордонники виявили шеврон байкерського клубу Rolling anarchy.

Правоохоронці встановили, що матеріали, які поширювала ця організація, несуть інформацію екстремістського характеру.

"Враховуючи це, в інтересах забезпечення національної безпеки України даних громадян співробітники Держприкордонслужби не пропустили через державний кордон України", - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що вжили комплекс заходів із недопущення в'їзду в Україну чи транзитного проїзду осіб із сепаратистськими та екстремістськими настроями, котрі можуть дестабілізувати ситуацію в країні. Зокрема, це стосується байкерського руху "Нічні вовки".

Прикордонники нагадали, що з 28 квітня троє байкерів із Білорусі планували перетнути кордон України. Однак для запобігання провокаціям було прийнято рішення не пропускати їх.

Також у відомстві зауважили, що торік прикордонникам вдалося не допустити проїзду майже 60 іноземних громадян на мотоциклах, які могли взяти участь в дестабілізації ситуації в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація