Прокуратура хоче арештувати трьох посадовців за трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі

Прокуратура хоче арештувати трьох посадовців за трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі

Фото: УНІАН

Пожежа і зсув шару сміття може коштувати обвинуваченим 10 років неволі.

Трьом посадовцям на Львівщині оголосили про підозру у службовій недбалості, яка призвела до загибелі людей. У злочині звинувачують директора комунального підприємства "Збиранка", його заступника та керівника Грибовицького полігона, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Попередньо слідство з'ясувало, що ці урядники під час експлуатації звалища порушували вимоги екологічної безпеки, і це призвело до зсуву сміттєвої лавини. Днями їм оберуть запобіжний захід. У прокуратурі наполягатимуть на взятті під варту. Усім загрожує до 10 років в'язниці, якщо провина буде доведена в суді.

"В окремих місцях зсуву кут ухилу полігона становив понад 60 градусів. Дуже стрімкий. Крім того, ця гора висотою понад 90 метрів не була належно протрамбована, мала рихлий, сипучий характер, що і зумовило зсув", - пояснив прокурор Остап Сидор.

Минулого тижня про завершення першого етапу слідства щодо обставин трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко. Наступний етап дасть відповідь про міру відповідальності посадових осіб Львівської міськради, які мали контролювати ситуацію на полігоні.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло ще однієї особи досі не виявили. Пошукові роботи було призупинено через загрозу виникнення зсуву.

До 10 років в'язниці загрожує трьом посадовцям Грибовицького сміттєзвалища

До 10 років в'язниці загрожує трьом посадовцям Грибовицького сміттєзвалища

Повʼязані теми:

Наступна публікація