Прокуратура напівтаємно відтворила кривавий розстріл правоохоронців у Княжичах

Прокуратура напівтаємно відтворила кривавий розстріл правоохоронців у Княжичах

Слідчий експеримент не викликав ентузіазму в родичів жертв трагедії.

На 47-й день після розстрілу п'ятьох поліцейських у Княжичах прокурори і слідчі вперше відтворили подробиці того, як це було. На місце експерименту приїхали і родичі загиблих, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

За офіційною версією, тієї ночі київські оперативники і спецпризначенці із КОРДу ловили банду грабіжників. Чатували на них в особняку та у мікроавтобусі, а про таємну спецоперацію колег нічого не знали поліцейські охорони. Вони приїхали на сусідню вулицю, викликали підмогу, згодом прибув бус із "кордівцями". Далі розігралась жахлива трагедія.

На 47 день після розстрілу поліцейських у Княжичах правоохоронці провели перший слідчий експеримент

На 47 день після розстрілу поліцейських у Княжичах правоохоронці провели перший слідчий експеримент

Батько загиблого Сергія Орлова на місці розстрілу встановив фото сина і його колеги із поліції охорони Євгена Куртєва. "Вони виконували свій обов'язок. А що інші – я не знаю", - заявив він. Чоловік упевнений, що вбивці сина досі на волі, і це – співробітники КОРДу, які й організовували начебто крадіжки в селі. "Не затримано жодного "кордівця", вони хочуть списати на тих, кого під Києвом затримали. Я ніколи не визнаю їхньої провини. Чому досі нема списків усіх, хто брав участь у спецоперації, де прізвища?", - твердить він.

Правоохоронці на місці слідчого експерименту журналістам відверто на раді, нічого не коментують і нарікають, що їм заважають працювати. З неофіційних джерел вдається дізнатися, що слідство підозрює в початку стрілянини двох загиблих у ній чоловіків, один із яких – "кордівець" Віталій Валецький. Але його дружина у провину чоловіка теж не вірить. "Я впевнена на 100%, що стріляти почала охорона, Орлов тобто. Мій чоловік перший точно не стріляв – у нього дуже великий досвід. Коли закінчиться це розслідування, якщо він буде винний – я просто так цього не залишу. Я піду далі. Є ще Європейський суд", - каже вона.

Офіційно на це момент прокуратура повідомила тільки сухі цифри: звільнено 7 офіцерів, які перебували на керівних і оперативних посадах, налічується 17 підозрюваних із різних установ і затримано 4 ймовірних грабіжників у Княжичах.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація