Прокуратура нарешті визначила винних у смерті дівчини під колесами тролейбуса

Прокуратура нарешті визначила винних у смерті дівчини під колесами тролейбуса

Через трагічні події на лаві підсудних опиняться троє людей.

Підозри про злочини оголосили сумським водію тролейбуса, керівнику служби руху та чиновнику міськради. Їх вважають відповідальними за життя 16-річної Дар'ї Кривоухової. Узимку дівчина впала під колеса тролейбуса, який її переїхав. Слідчі переконані, що до загибелі підлітка призвели одразу кілька порушень - зокрема, відключена аварійна система в тролейбусі та зупинка в неналежному місці, йдеться в ТСН.16.45.

Мати загиблої дівчини досі не отямилася від горя. Повз злощасну зупинку щодня змушена ходити. У тому, що сталося, винуватить неуважного водія.

"Приходив він зі своїм адвокатом, просив пробачення", - розповідає жінка.

Тоді, у лютому, дівчина наздоганяла тролейбус. За попередньою інформацією, вона підсковзнулась і потрапила під колеса. Утім, прокуратура знайшла очевидців, які розповіли, що дівчина випала з тролейбуса під час руху, бо двері несподівано відчинилися.

"Випадаючи вона зачепила сніжний вал, який снігоприбиральна техніка нагорнула від проїжджої частини до тротуару і за інерцією вона потрапила під тролейбус", - розповідає перший заступник керівника Сумської місцевої прокуратури.

Чому відчинилися двері, пояснює водій такого самого тролейбуса. Машина, мовляв, обладнана системою безпеки, яка спрацьовує у разі затискання людини дверима.

"Якщо людина потрапляє, то двері автоматично відчиняються і тролейбус не рухається. Ну буде їхати, поки двері не зачиняться", - каже водій.

І все ж тоді тролейбус поїхав. У прокуратурі стверджують: систему, яка блокує рух при відчинених дверях, водій просто вимкнув. Це довели експертизи.

Після смертельної ДТП тролейбус жодного разу не виїхав із ДЕПО. Його зняли з маршрута, та після проведення необхідних експертиз опечатали.

Говорити про аварію в адміністрації ДЕПО не хочуть. Натомість, колеги водія захищають.

Що ж насправді відбулося – водій та його адвокат пояснювати відмовляються. На час слідства суд відпустив водія під особисте зобов'язання.

Окрім водія, під слідством і керівник служби руху ДЕПО, яка начебто підробила документи й ввела зупинку в маршрут, а також керівник відділу техконтролю міськради, що відповідає за облаштування зупинок.

Відомо, що за кілька днів до трагедії поліція надіслала припис в міськраду, аби відповідні служби впорядкували документацію та почистили сніг біля зупинки. Однак, припис – проігнорували. А після загибелі дівчини зупинку взагалі прибрали.

У Сумах слідчі оголосили підозрюваних у смерті 16-річної Дар’ї Кривоухової

У Сумах слідчі оголосили підозрюваних у смерті 16-річної Дар’ї Кривоухової

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація