Прокуратура оголосила підозру в умисному вбивстві патрульному, який застрелив пасажира BMW

Прокуратура оголосила підозру в умисному вбивстві патрульному, який застрелив пасажира BMW

Сергій Олійник / Фото: УНІАН

Правоохоронці заявляють, що коп перевищив службові повноваження.

Слідчі прокуратури міста Києва завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо патрульного Сергія Олійника: йому повідомили про підозру в умисному вбивстві пасажира BMW, замаху на вбивство й перевищенні службових повноважень.

Про це повідомили у столичній прокуратурі.

"У ході досудового розслідування установлено, що патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля БМВ, в якому перебувало 4 особи, перевищив службові повноваження та в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, 7 лютого поліцейські відкрили вогонь по автомобілю BMW, в якому перебували четверо молодиків: вони протягом години на великій швидкості тікали від поліції. Унаслідок було застрелено 17-річного Михайла Медведєва. 2 березня апеляційний суд Києва присудив домашній арешт патрульному полісмену.

Водночас Голосіївський райсуд Києва відпустив скандального водія BMW Ростислава Храпачевського під особисте зобов'язання. Під час керування авто він був п'яним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація